NEI! vi trenger ikke høyhus på 17 og 29 etasjer på Ensjø og Helsfyr

høyhus helsfyr høyhus helsfyr 1

Planene til Skanska om 17 etasjers høyhus på Ensjø T-banestasjon har vært kjent lenge og de ligger til politisk behandling i Oslo kommune. Nå har det kommet frem planer om ytterligere et høyhus i området og høyden er ikke mindre enn 29 etasjer. Ensjø aktuell informasjon ble via twitter klar over dette i helgen og nå har også aftenposten skrevet om planene.

MAD arkitekter foreslår et høyhus litt lavere enn Plaza på Helsfyr med boliger i de 13 øverste etasjene, arbeidsplasser i midten og kulturtilbud og forretning i etasjene nærmest bakkeplan. MAD arkitekter mener tomten er som skapt for et høyhus. De har tegnet et 101 meter høyt bygg med 29 etasjer. Bygget er nesten like høyt som Plaza (117 meter), Oslos høyeste bygg. Helsfyr ligger 80 meter over havet, så høyhuset vil rage 181 meter over havet.

Grenseveien 90 der bygget er foreslått er en liten inneklemt tomt med total areal på ca 3600 kvadratmeter.  Eiendommen eies av Construction Management AS. Denne tomta ligger inneklemt med den trafikkerte Grenseveien og den høyt trafikkerte E6 som nærmeste naboer. Det er få om noen grønne arealer og det vil dermed være lite utearaealer for beboere og leietakere. Det er nok en kraftig feilkoblig hvis noen mener at et høyhus der man stabler funksjoner som næring, kontor, restaurant og boliger oppå hverandre i dette området vil skape noe mer liv å røre på bakken eller i nærområdet.

I Aftenposten sier Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen at han ikke kjenner ideen om et høyhus på Helsfyr, og ønsker derfor ikke å kommentere den konkret: – Men i utgangspunktet er Helsfyr ikke et område hvor kommunens planer åpner for så høye bygg. Alle saker som dette må behandles for seg, men i de overordnede planene er det triangelet Oslo S, Bjørvika og Vaterland som er utpekt til å få noen så høye bygg, sier Bård Folke Fredriksen.

Det kommer ikke som noen overraskelse at grunneier har planer om å selge eiendommen som et utviklingsprosjekt og derfor trenger å sprenge alle grenser. Sannsynligvis for å greie å få en veldig god pris på eiendommen ved salg.

Les saken i Aftenposten 

Les tidligere sak om høydesyke 

Les annen sak om dette

Les sak om høyhus på Ensjø T-banestasjon