Nå er det satt vann på Hovinbekken i Gladengveien på Ensjø!

Hovinbekken og sothøner 002 Hovinbekken m vann 3

I går kuttet entreprenøren hull i muren som har stengt vannet inne i stålverksdammen og sakte men sikkert har Hovinbekken/vannkanalen langs Gladengveien startet å fylle seg opp. Det vil selvsagt ta noe tid å fylle opp hele kanalen, men nå renner bekken der! I dag tidlig var kanalen 2/3 full.

Samtidig så har Vann og avløpsetaten økt vannføringen i hele Hovinbekken fra Teglverksdammen som nå er bredd full og det har faktisk blitt litt fart på vannet som renner nedover mot Gladengveien. Rundt Tiedemannsparken er bekken blitt fylt opp til breddene og ned langs Bertrand Narvesensvei er det faktisk litt fart i bekken i motsetning til den sildringen som har vært siden jul.

Stålverkparken med stålverksdammen har også blitt breddfull, men selve hullet derifra og over til kanalen langs Gladengveien er fortsatt litt lite, men påsikt så vil det bli åpnet mer og da får bekken mere fart her også.

Entreprenøren har fortsatt ett par saker som skal fikses, men har levert det aller mest på tiden som var satt av til arbeidet. Det vil selvsagt ta tid før Hovinbekken blir helt perfekt, for nå skal vannet renne litt og da vil skitt og møkk som har samlet seg opp langs breddene bli dratt med i strømmen. Det er også slik at alle stener, jord og planter langs bekken vil avgi litt sedimenter, så vi får ikke en krystallklar fjellbekk rennene igjennom Ensjø akkurat nå, men påsikt så vil bekken bli bedre og bedre. Det er bare å se på hvordan fuglene har tatt i mot selve Teglverksdammen og gårsdagens sak om at Sothønene som har fått kyllinger.

Det er flott å se at planer som er lagt mange år tilbake blir realisert og at det bidrar til at Ensjø og Ensjøbyen blir et trivelig og bra sted å bo. Selve den offisielle åpningen av Hovinbekken skjer 17 juni, men det kommer jeg tilbake til i en senere sak.

Les tidligere sak om Hovinbekken

Les sak om Sothønene i Teglverksdammen

Hovinbekken m vann 2 Hovinbekken m vann 1