Innbruddsbølge på Ensjø

Innbrudd på ensjø 004  Innbrudd på ensjø 003

Denne helga har det vært en liten innbruddsbølge på Ensjø. Natt til torsdag knuste noen glassdøra på HY’s Sushi og tok med seg noen hundre kr i vekslepenger. Natt til fredag knuste noen glassdøra på Hairdo frisør, her tok de med seg et kassaapparat med vekslepenger. Natt til mandag knuste noen den andre døra på HY’s Sushi uten å ta med seg noen ting og samme natt forsøke noen å ta seg inn i «Asia rett hjem». Her forsøkte man å bryte opp vinduet, men fikk ikke dette til, deretter prøvde man å knuse et vindu, men man kom ikke inn i lokalet.

Innehaveren av HY’s Sushi er oppgitt og lei seg, Han og familien har lagt med mange uker i oppussing og klargjøring av lokalet og take away restauranten på Marienfryd. De har hatt åpent i 3 uker og har at to innbrudd de siste 4 dagene.

Det er grunn til å tro at Ensjø nå har besøk av noen som går eller sykler rundt og finner potensielle steder å ta seg inn, for noen raske penger. Basert på tidligere video materiale fra eget sameie så er modusen på dette unge narkomane som er på jakt etter lett omsettelige ting eller penger. Aktiviteten skjer på natta mellom kl 0200 og kl. 0500.

Dette betyr at alle på Ensjø området bør passe litt nærmere på den kommende uken.  Denne personen eller disse personene (ofte en eller to) raider ofte et område i en uke eller to og de bryr seg ikke om videoovervåkning og de forsøker alle steder der man kan finne noe lett omsettelig.  Det kan være i lokaler som befinner seg på gateplan, i biler eller i garasjer/garasjeanlegg. Områder med felles boder er også attraktive.

De borettslag og sameier som er nye burde ta en ekstra kikk, for her er ofte ikke de gode løsningene og de gode rutinene ordentlig på plass enda.

Alle som bor på Ensjø bør følge med og hører eller ser man noe uvanlig på natten som ruter som knuser eller folk som oppfører seg merkelig, så bør man vurdere å varsle dette til politiet eller sikre seg bilder eller annen vitne beskrivelser av personer når ting skjer.

Innbrudd på ensjø 006  Innbrudd på ensjø 009

innbrudd HY sushi a innbrudd HY sushi