Ett skritt nærmere realisering av Vålerenga stadion på Valle Hovin og Ensjø området.

vålerengastdion ny  vålerengastdion ny 1

Vålerenga har ventet lenge på at planene for deres ønskestadion skal bli en realitet. På onsdag vil de politiske endene møtes, for da behandler både finanskomiteen og byutviklingskomiteen saken om Vålerenga stadion. Finanskomiteen behandler salget og tingene rundt dette og Byutviklingskomiteen behandler reguleringsplanen. Det er så langt ingen ting som tyder på at saken ikke blir vedtatt.

Ensjø aktuell informasjon har skrevet om denne saken mange ganger og synes det er bra for Vålerenga at de endelig kan se lyset i tunnelen på reguleringsdelen av stadion saken. Det er imidlertid fortsatt to store utfordringer med denne saken.

Dessverre så medfører planen at store grønne områder på Valle Hovin blir bygget ned med boliger og næringsbygg for å finansiere stadionplanene og de grønne områdene blir heller ikke erstattet andre steder. Men når man lager omelett så må man knuse noen egg og i denne saken er eggene de grønne arealene rundt på Valle Hovin området. Lik det eller ikke lik det, men det er slik det blir vedtatt.

Den andre utfordringen er om man har nok sikkerhet for at stadion en gang i fremtiden ikke blir solgt til investorer ved en senere økonomisk krise i klubben. Vålerenga har som kjent meget dårlig råd. Store underskudd i 2013 og kjempestore kutt og fortsatt underskudd i 2014.

Det mangler ikke på historier om fotballag som har bygget egne stadioner og senere måtte selge, her er 3 av dem.

  • Stabekk har måtte selge sin stadion (Telenor arena) til investorer og man innrømmer at man tok seg vann over hodet økonomisk ved å bygge egen stadion, selv med næringslokaler inkludert.
  • Sandefjord måtte selge sin stadion (Komplett Arena) til en investorgruppe for å berge økonomien i klubben
  • Start sin stadion (Sør Arena) ble solgt for de man ikke ønsker å bære mere tap.

Nå er det opp til Vålerenga å bevise at de faktisk greier å løfte dette lasset og sikre at stadion blir den «folkegaven» fra Oslo kommune som man sier det er. Det lages en opsjonsavtale mellom kommune og Vålerenga som skal regulere ting rundt salget. Den kan du lese i Finanskomiteen saksfremstilling.

Les saken hos Finanskomiteen ( du må klikke på møte 20.08.14 og deretter må du finne sak nr 78/14)

Her kan du lese alle dokumentene som Byutviklingskomiteen har til behandling( du måklikke på møte 20.08.14 og velge sak 124/14)

Dagsavisen har også skrevet om saken

regulering vif stadion