Ensjø T-banestasjon er nominert til Oslo bys arkitekturpris

Ensjø_stasjon.jpg (500x364)

33 foreslåtte prosjekter er nå blitt til 23 kandidater. 15. oktober kåres vinneren av Oslo bys arkitekturpris for 2014.

Fristen for å foreslå prosjekter gikk ut i slutten av februar i år. Da fristen gikk ut hadde 33 prosjekter blitt foreslått til Oslo bys arkitekturpris 2014. Nå har Rådet for byarkitektur valgt ut 23 prosjekter som skal presenteres i en utstilling på Rådhusplassen og i en katalog i oktober.

Ensjø T-banestasjon er en av disse kandidatene.

Oslo bys arkitekturpris er en årlig kommunal hederspris som gis bygg eller landskapsanlegg som bidrar til å heve, utvikle og fornye den estetiske kvaliteten på stedet.

Kriterier for tildeling
Oslo bys arkitekturpris 2014 kan gis til alle typer byggverk og anlegg innenfor bygrensen. Byggeprosjekter må være fra 2013, landskapsprosjekter fra perioden 2009-2013.

Forslagene skal vurderes iht. kriteriene i statuttenes §1:

  • Nyskapende og fremragende arkitektur/landskapsarkitektur
  • Høy kvalitet på både konsept og gjennomføring
  • At bygg eller anlegg er et tilskudd til Oslo by og dens utvikling: estetisk, funksjonelt eller kulturelt

Utstilling av utvalgte prosjekter og åpning der finalistene avsløres
I begynnelsen av oktober blir det utstilling av 23 utvalgte prosjekter på Rådhusplassen. Finalistene til årets pris vil bli offentliggjort på utstillingsåpningen den 30. september eller 1. oktober (dato ikke endelig fastsatt).

Hensikten med utstillingen er å vise frem den nyeste og beste Osloarkitekturen for et større og bredere publikum. Oslo kommune og Rådet for byarkitektur håper utstillingen vil stimulere til økt interesse for arkitekturprisen spesielt, og arkitektur og byutvikling i Oslo generelt.

Juryering og kåring av vinner den 15. oktober i Rådhuset
Alle foreslåtte prosjekter er vurdert av Rådet for byarkitektur. Rådet nominerer deretter kandidater til pris og hedrende omtale for byutviklingskomiteen, som avgir sin innstilling til Bystyrets forretningsutvalg.

Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut av ordfører Fabian Stang i Rådhuset onsdag 15. oktober. Prisutdelingen vil være åpen for publikum, og program for dagen vil annonseres nærmere.

Les mer på plan og bygningsetaten og se de andre kandidatene!  

Se video fra hele byggeperioden 4 deler