Det arrangeres Egnermarked ved Kampen kirke lørdag 8. september – i nabolaget til Ensjø

egnermarked egnermarked 2

Lørdag 8. september er det nok en gang Egnermarked på Kampen, et familiearrangement på Thorbjørn Egner plass utenfor Kampen kirke. Arrangementet varer fra kl. 12.00 til kl. 15.00.

Så tenker du kanskje hva har Torbjørn Egner med Kampen å gjøre? Jo nå skal du høre. Torbjørn Egener er født og oppvokst i Normannsgata på Kampen. Et blått skilt over inngangen til Normannsgata 5 og Thorbjørn Egners plass foran kirken er de mest synlige tegnene på dette.

Kampen historielag har i anledning 100 årsdagen for Thorbjørn Egner i 2012 skrevet «Det vokser ikke palmer på Kampen. Det er smått med esler i gatene også.  Likevel går stadig diskusjonen om Kampen er modell for Kardemomme by. Forklaringen er at Thorbjørn Egner var født og oppvokst her. Konkurrenten som inspirasjonskilde er den marokkanske kystbyen Essaouira. Den minner i mye større grad om Kardemomme by enn Kampen. Men, ifølge en artikkel i Dagbladet tidligere i år, (2012) så var ikke Thorbjørn Egner i Essaouira før i 1964 – altså ni år etter at historien om Kardemomme kom ut. Og hva med trikkefører Syversen og politimester Bastian? Ikke mange av de typene i Marokko. På Kampen derimot…. Så, det lureste er nok å la spørsmålet om Kampen var inspirasjonen for Kardemomme by, eller om det var Essaouira, stå åpent for diskusjon også for framtidige generasjoner.»

Dette har imidlertid gjort at Kampen befolkningen i 1992 fikk oppkalt plassen foran Kampen Kirke som Torbjørn Egners plass og hvert år så arrangeres det «Egnermarked» Førstegangen det ble arrangert var i 2012 og siden er det avholdt hvert år. Markedet arrangeres av ildsjeler på Kampen og mange organisasjoner og næringslivet stiller opp som støtte spillere for å få til Egnermarkedet.

Så hvis du ble litt nysgjerrig på dette så er det bare å ta turen innom på lørdag 8 september. Her er det åpent for gammel og ung, fra kampen og nabolaget på Ensjø og Vålerenga.

Tommy Grotterød har en oppfordring: Egnermarked trenger noen flere frivillige, til barneaktivitetene, i salgsboder, til rigging med mer. Vi rigger fra kl 10. Frivillige kan jobbe under hele arrangementet, eller en time eller to. Det bestemmer du. Blir du med så møter du en engasjert gjeng å jobbe sammen med. Eller kanskje du har lyst til å bake en kake og gi til arrangementet, så blir det også satt stor pris på! (send e-post til kampen.vel@gmail.com)

Følg med på info om Egnermarked, sjekk ut denne Facebook siden

(Bilder i denne saken er gjengitt med tillatelse fra Johanna Engen og Tommy Grotterød.)

 

Les om Thorbjørn Egner på Kampen Historielag sin side

PS! For de som vil ha mer kunnskap om Kampen, så er det byvandring tirsdag 4. september. Sjekk denne lenken.

 

Bilder fra tidligere års Egnermarked se under!

egnermarked 3 egnermarked 1

egnermarked 7 egnermarked 6

egnermarked 5 egnermarked 4

Se video fra Egnermarkedet i 2014 under her.

IMG_5680 IMG_5703