Asfaltarbeider gir redusert fremkommelighet i Hovinveien på Hasle/Ensjø!

Hovinveien asfalt (2) Hovinveien asfalt (5)

Det kom kanskje overraskende på mange at det på onsdag 8.august ble startet opp asfaltarbeider i Hovinveien på Hasle. Like overaskende var det kanskje også at det ble skiltet gjennomkjøring forbudt, samt at det var manuell dirigering i veien. Dette skaper selvsagt litt lokalt kaos med biler og skolebusser som bruker Hovinveien.

Dette er imidlertid en planlagt del av Oslo kommunes asfaltering av veier og gater. Arbeidet startet onsdag og hele dagen gikk det en fresemaskin, som fjerner det øverste laget av asfalten, frem og tilbake i Hovinveien. Det ble fjernet mange lastebillass med asfalt, som ble kjørt bort fra området. Samtidig kjørte det flere traktorer med feieutstyr og fjernet det løse materialet som lå igjen.

På Oslo kommune sine sider hos bymiljøetaten kan man se at dette arbeidet nok har vært planlagt en stund. Her finner man nemlig en oversikt over alle gater/veier som skal asfalteres fremover. Se lenke nederst i saken.  Det er ifølge oversikten hos bymiljøetaten planlagt at asfaltarbeidene skal vare fram til onsdag 15.august. Men etter å ha vært i kontakt med Bymiljøetaten på telefon så opplyser man at arbeidet kan pågå til 31.august. Noe av jobben vil også være å justere og sette opp kantstein på nytt.

Regn derfor med litt kaos i Hovinveien de neste dagene/uken, men så har man plutselig en flott og nyasfaltert vei å kjøre på!

OBS! Denne helgen er Ensjøveien stengt for gjennomkjøring så det er mye å følge med på på trafikksiden nå om dagen!

Sjekk ut Oslo kommunes asfaltplaner

Les sak om Ensjøveien!

Hovinveien asfalt (10)