5 flotte bjørker kuttet ned!

Rett utenfor den nye barnehaven i Gladengveien 10 på Ensjø stod det for inntil en uke siden 5 flotte bjørker i all sin prakt, de står der dessverre ikke lengre. De ble kuttet ned tirsdag denne uken og de ble ofret fordi en kabelgrøft måtte gå der de stod. Eller kanskje de ble ofret fordi gravemaskinen var for stor til å snike seg mellom huset og bjørkene.

Det kan vel hende at trærne engang i fremtiden ville blitt borte for Gladengveien og området rundt står foran en stor oppgradering og utbygging. Men barnehaven er midlertidig og skal være der i ca 5 år, så akkurat der blir det ikke bygd noe på en stund. OG det kan hende at det er gode grunner for at trærne ble kuttet ned akkurat nå. Det er likevel synd at de er borte, for når barna flytter inn til uka, så er det veldig lite grønt rundt der de skal oppholde seg og disse trærne ville vært akkurat det, nå noe grønt og naturlig.

Det er fortsatt noen bjørker langs Gladengveien og i Veiledende plan for det offentlige rom på Ensjø (VPOR) så står det at man ønsker å lage et blå/grønt Ensjø og at man ønsker å bevare mye av den eksisterende vegetasjonen. Vi får håpe at disse 5 bjørkene ikke er forsmaken på en trend, men heller unntaket som bekrefter regelen.