10 prosent av leilighetene i Petersborgkvartalet på Ensjø ble solgt første salgsdag

Petersborgkvartalet Tiedemannstorget

Torsdag 5.september kl.1700 var det salgsstart av Ferd/Skanska sine boliger i boligprosjektet Petersborgkvartalet på Ensjø. I løpet av kvelden ble det solgt 6 leiligheter, et salg som tilsvarer 10 prosent. Det ble solgt toroms, treroms og fireroms leiligheter denne kvelden.

Petersborgkvartalet består av til sammen 210 leiligheter i 3 blokker. Salgstrinn 1 som består av oppgang A og B har til sammen 61 leiligheter med et bredt spekter av leiligheter fra 2-roms, 3- og 4-roms, Senere i de neste byggetrinnene kommer noen 5-roms leiligheter. Størrelsene varierer fra cirka 46 til cirka 112 kvm BRA. Prisene starter på 2,5 millioner for en 2 roms i første etasje på 46 kvadratmeter og slutter på 6,5 millioner for en leilighet på 112 kvadratmeter i 5 etasje.

Tiedemannsbyen og Petersborgkvartalet ligger høyt og luftig på Ensjø i Sigurd Hoels vei, med innkjøring fra Ensjøveien.

Så spørs det om et salg på 6 leiligheter (10 prosent) kan sies å være godt eller dårlig? Dette må også sees i lys av hva Ferd/Skanska har solgt på første salgsdager på Ensjø tidligere. I juni 2010 hadde man på første salgsdag 7 salg (10 prosent) i Tiedemannsbyen sitt første prosjekt, Hagekvartalet. Ferd/Skanska har dermed i 2013 et salg på linje med hva man har solgt på første salgsdag ved tidligere salg på Ensjø. Erfaringer fra Hagekvartalet viser at salgene kommer sakte men sikkert, men at det kan ta litt tid.

Denne uken har vi sett at Obos har nedgang i sitt først dagssalg og at Ferd/Skanska har omtrent samme nivå som sist gang. Det er nok for tidlig å trekke noen konklusjoner av disse salgene i forhold til hvordan nyboligmarkedet vil gå fremover.

Jeg tror nok at man kan si at folk er litt mer forsiktig nå i 2013. Det blir veldig spennende å se hvilket salg Obos og Ferd/Skanska får av salg i ukene fremover.

Les mer om prosjektet

Les mer om prisene

Les mer om boligsalg på Ensjø