Det blir salgsstart for 39 boliger i boligprosjektet Fyrstikkalleen 17 på Helsfyr/Ensjø 2. mars

FY17 div ensjø 019  FY17 div ensjø 002

Ensjø Aktuell Informasjon har skrevet om reguleringen av Fyrstikkalleen 17 på Ensjø flere ganger. I desember 2016 ble reguleringen vedtatt og nå ligger prosjektet straks ute til salg.

På nettsiden skriver man «Allerede 2. mars starter salget av 39 unike selveierleiligheter med stor takhøyde og gode planløsninger! Leilighetene blir 2 til 4-roms fra 37-97 kvm. Prosjektet ligger ved siden av Grenselunden» Visningen har pågått siden søndag 26.februar.

Prisene på leiligheter varier fra 3,3 millioner for en to roms leilighet i 2 etasje på 38 m2 og opp til 7,2 millioner for en fire roms toppleilighet i 4 etasje på 91 m2. Den sistnevnte leiligheten har også 64 m2 takterrasse som vender mot sør/vest.

Det spesielle med dette prosjektet er at man tar et gammelt tre etasjers industribygg og bygger på en etasje så får man plass til 39 leiligheter. Men siden byantikvaren har vært inne og lagt restriksjoner så blir det kun den nye fjerde etasjen som får tradisjonelle balkonger/terrasser. I 2 og 3 etasje så er balkongene inne i bygningskroppen og de originale vindus åpningene blir slik de opprinnelig er bygd. Det gjør at man får en type vinterhage i stedet for en balkong. Siden man velger å lage svalganger på den andre siden så har de minste leilighetene i realiteten lite med vinduer og naturlig dagslys.

I dette prosjektet så er det egentlig bare leilighetene i endene som har god lys inngang og utsikt av betydning. Noe som trekker opp er at takhøyden er på 3,2 meter i andre og tredje etasje og den er på 2,5 meter i fjerde etasjen.

Det er også greit å kjenne til at de meste av første etasje blir benyttet til skole/undervisning i tilknytning til den videregående skolen F21 som er nærmeste nabo på den ene siden av bygget og på den andre er det 2 blokker i 6 etasjer som tilhører prosjektet Grenselunden. Hvis du ønsker garasjeplass så er det under Grenselunden prosjektet, det koster kr 300.000.- for en plass.

Et godt råd er at om du har bil så kjøper du parkeringsplass, for her er det ikke mange gateplasser i nærheten og de som er vil bli betydelig færre etter hvert som utbyggingen av Ensjøbyen går fremover. Har du ikke bil så er det kort avstand til t-bane og busser og gode sykkel muligheter til sentrum.

Når jeg var innom på søndag var det stort trøkk av folk i alle aldere, det var også tydelig at det var noen spekulanter som hadde funnet veien dit. Prosjektet har fast pris og det blir loddtrekning blant de som ønsker å kjøpe samme leilighet, så det er ikke gitt at spekulantene stikker av med alle godbitene.

Det er også greit å vite at det i løpet av mars vil bli lagt ut over 300 nye leiligheter i 2 andre prosjekter på Ensjø, i tillegg til de leilighetene som allerede ligger ute for salg.

Les mer på hjemmesiden til prosjektet

Les tidligere sak om Fyrstikkalleen 17 på Ensjø