Ensjø Før og Nå – Grenseveien 69 i 1960 og 2012!

Bygningen i Grenseveien 69 ble opprinnelig oppført som produksjonslokale for Christiania dampkjøkken. Dette var opprinnelig en institusjon for servering av billige middagsretter i en stor spisesal, som holdt til nede i sentrum av oslo. Det utviklet seg senere til en matvarebedrift med produksjon, catering og serveringsvirksomhet som startet i grenseveien. De ble i 1971 sammensluttet med Oslo Folkerestauranter. I 1970- og 1980-årene drev Christiania Dampkjøkken cateringvirksomhet, særlig ved oljeinstallasjonene i Nordsjøen.

I dag er det flere virksomheter som holder til på eiendommen: Totaltek, Kiwi, motorsykkel forhandler, bruktbilbutikk, pølsemaker og bilpleieanlegg er noen av de som holder til i lokalene i Grenseveien 69 på Ensjø. Bygningen eies av Nortura og driftes av Ragde eiendom.

Det er utvendig ikke store forandringer, men man kan se at det på den delen av bygningen som vender ut mot Grenseveien har fått påbygget en kontoretasje. Bildet fra 1960 er tatt av fotograf Leif Ørnelund og tilhører Oslo bymuseum.

Under bildene finner du linker til tidligere Ensjø før og nå saker!

Les tidligere saker om Ensjø før og nå!

Bensinstasjon på Tidemannstobakksfabrikk

Malerhaugveien 19/21

Fyrstikkalleen 21

Ensjøveien 18

Gladengveien 9

Ensjøveien 25

Gladengveien 1 og 2

Ensjøveien 22 – Tunell innslag

Biblioteksentralen

Ensjøveien