Det vil bli gjennomført sprengningsarbeider på Ensjø de kommende ukene!

sprengning 1 utsiktskvartalet 2

Skanska har tidligere revet gamle bygninger og fjernet jord og løs masser i oppstarts arbeidet med Utsiktskvartalet på Ensjø. Utsiktskvartalet ligger i krysset Ensjøveien og Sigurd Hoels gate.

På nettsiden til Hagekvartalet i Tiedemannsbyen har man lagt ut informasjon om at Skanska nå skal ha oppstart av grunnarbeidet på boligprosjektet, i den forbindelse varsler Skanska at det vil det bli gjennomført sprengningsarbeider fra og med mandag 29. august og at arbeidet vil vare i 5 til 6 uker fremover.

I infoskrivet som er sendt til naboer sier man sitat «Det vil foregå sprengning daglig i denne perioden hvor det veksles mellom utlasting og sprengning. Hver salve vil varsles med sirene i forkant av sprengningen, etterfulgt av det som vil oppleves som et lite «drønn». Arbeidstiden vil primært være fra kl. 07.00-19.00. Det må påregnes noe økt trafikk med store biler inn og ut fra anleggsområdet i perioden.» sitat slutt

Det vil sikkert oppleves forskjellig hos de forskjellige naboer og bygg i området rundt. De fleste vil høre lyden av sirene og smellet ved avfyring. Bygninger som ligger fundamentert på grunnfjell vil nok kunne merke dette bedre i form av rystelser enn de bygninger som er fundamentert på løs masser.

Så hører du høye lyder, dumpe smell og risting i grunnen de neste ukene, så er det bare Skanska som driver med sprengningsarbeider.

Les på hjemmesiden til Hagekvartalet

Les om rivningen av bygningen

utsiktskvartalet 1