Litt status om den nye brua over Ensjø T-banestasjon

bro ensjø t bane (13) bro ensjø t bane (21) 

Som mange sikker fikk med seg så ble den gamle brua over Ensjø T-banestasjon revet i påsken (mars 2018). Når brua var kommet ned og fjernet så startet grunnarbeidet og fundamenteringen av den nye brua. Mye av dette arbeidet er ikke lengre synlig for det er gravet ned og ligger under grus og jord.

Men nå starter betongkonstruksjonene som skal bære den nye stålbrua å bli synlige. På Ensjø siden er de ferdige og driver nå og legger på stein/grus og komprimerer dette sammen, slik at man kan legge brudekket oppå senere. På Kampen siden er man i gang med å legge siste hånd på forskalingen av bru foten/fundamentet og i morgen så skal det støpes betong. Det ser ut til at det meste av betongarbeidet vil bli ferdig før ferien starter for alvor.

Snart vil også firmaet som skal montere stålkonstruksjonen som brua skal stå på bli satt opp og senere vil bru delene bli heist på plass i flere seksjoner. Det oppleves som at arbeidet følger tidsskjema og i tidsrommet desember kan man igjen starte å benytte brua. Men nøyaktig dato for åpning må man komme tilbake til.

Les om rivningen av brua

 

bro ensjø t bane (19) bro ensjø t bane (12)

bro ensjø t bane (11) bro ensjø t bane (8)

bro ensjø t bane (3) bro ensjø tbane