Bør kommunen brøyte parkeringsplasser langs gater og veier på Ensjø og i bydel gamle Oslo bedre, nå som dette er blitt en tjeneste som man må betale for å benytte!

Snø og gateparkering i BGO (4) Snø og gateparkering i BGO (24)

22.januar kl. 0900 ble det innført beboerparkering i bydel Gamle Oslo. Dette betyr at du som bor i Bydel Gamle Oslo kan kjøpe en tjeneste for kroner 3000.- per år, som gir deg rett til å parkere på gater og veier i bydelen. Dette gjelder også om man er besøkende i samme område og da må betale for korttids parkering.

MEN Hvis man i dag tar noen turer rundt i bydel Gamle Oslo eksempelvis Ensjø, Kampen, Etterstad og Vålerenga, så er det kritisk dårlig brøyting av slike parkeringsplasser. Selv ikke Handikap plasser blir brøytet. (se bilde fra Etterstad)

Tidligere når gateparkering var gratis og ikke kunne oppfattes som en tjeneste man betaler for så kunne man kanskje ikke kreve noe større ansvar fra kommunen, da gravde man seg inn på en plass. Men når kommunen nå tar seg betalt, så kan man ikke forvente at den enkelte bruker av den betalte tjenesten skal gjøre brøyte jobben selv.

Mange tilbydere av parkeringsplasser for private firmaer eller som tilbyr privat parkering for allmenheten jobber i dag hektisk med å rydde plassene som skal benyttes av brukerne. Det er ikke like hektisk i det kommunale apparatet. (etterskrift med dette menes på området Ensjø, Kampen, Vålerenga og Etterstad. Kommunen brøyter andre steder i byen)

Jeg har søndag kveld tatt en runde rundt i området som er Ensjø, Kampen, Etterstad og Vålerenga og kan ikke se at kommunen er veldig opptatt av å brøyte eller rydde disse parkeringsplassen som man mandag 22.januar starter å ta betaling for. Svaret er NEI det var ikke mye brøye aktivitet. Jo et sted var det faktisk hektisk aktivitet, det var i Bøgata på Kampen der en buss ikke kom fram grunnet en bil som stod på en offentlig gate parkering, men som på grunnet snøkanten ikke hadde kommet langt nok inn, så han sperret bussen når den kom kjørende. Den bilen ble tauet bort!

Så det store spørsmålet er nå? Vil kommunen når man nå tar seg betalt for en tjeneste som beboere og besøkende skal benytte, øke innsatsen for at de som betaler for en parkeringsplass faktisk skal få en parkeringsplass. En som er ferdig brøytet, så man slipper å gjøre det selv!

 

Jeg som skriver Ensjø aktuell informasjon er positiv til beboerparkering, da dette totalt sett vil gjøre det enklere for beboerne å finne parkeringsplasser i nabolaget. I mange gater på Ensjø har vi hatt mye «gjeste» parkering og hensetning av biler med og uten skilt, som nå helt sikkert vil forsvinne. Noe som er positivt for oss som faktisk bor der!

Les tidligere sak om beboerparkering

Les tidligere sak om biler som hensettes og tar opp parkeringsplasser

Snø og gateparkering i BGO (30) Snø og gateparkering i BGO (21)

Snø og gateparkering i BGO (19) Snø og gateparkering i BGO (12)

Snø og gateparkering i BGO (8) Snø og gateparkering i BGO (1)

Parkering på Ensjø jan 2018 (2)