Veidekke har kjøpt Grensesvingen 9 på Helsfyr / Ensjøområdet

Grensesvingen 9 009  Grensesvingen 9 020

Ensjø aktuell informasjon skrev i midten av februar om at eierne av Grensesvingen 9 planla å utvikle eiendommen fra næring til boliger og at man hadde lagt frem et prosjekt for plan og bygningsetaten i Oslo.

Forslaget beskriver boligbygg mot øst med maks 15 etasjer der to deler av lamellen trekkes opp i høyden. Boligbygg mot sør med maks 9 etasjer og trappes ned til 4 etasjer mot Fyrstikktorget i vest. Boligbygg mot nord med maks 9 etasjer og trappes ned til 5 etasjer mot Fyrstikktorget.

I starten på mars skrev jeg om at Veidekke hadde kjøpt Grenseveien 97 og planla å omregulere fra næring til boliger på den eiendommen.

I dag skriver Estatenyheter at Veidekke har kjøpt Grensesvingen 9 og at selskapet da eier en stor eiendom midt på sentrale Helsfyr.

Estate skrier sitat «De to eiendommene Grensesvingen 9 og Grenseveien 97 ligger rett ved siden av hverandre. Til sammen regner Veidekke med å bygge 400 leiligheter på de to tomtene. Tomten til Grensesvingen 9 er på 7500 kvadratmeter og har et kombinasjonsbygg på 11 580 kvadratmeter. Veidekke skriver i en børsmelding at selskapet nå har en tomteportefølje på over 2500 boliger i Oslo, og at de ser etter flere muligheter rundt Ensjø og Helsfyr. Sitat slutt

Når man også ser at eieren av Fyrstikktorget nå også tenker boliger, da er det stor sannsynlighet for at Helsfyr starter å trekke i retning av å bli et viktig boligområde og at dette vil påvirke fremtidig næringsutvikling i dette området. Det blir spennende å se hvilke andre grunneiere som nå snur seg rundt og dropper næring til fordel for boliger.

 

Les saken hos Estate nyheter

Les tidligere ska om Grenseveien 97

Les tidligere sak om Grensesvingen 9