Vålerenga stadion på Ensjø/Helsfyr har løst ett problem.

Da kan det se ut som om Vålerenga har løst et av de store problemene sine. Det er det som gjelder deler av økonomien og en troverdig plan for finansiering av et nytt stadion. Det har vært flere media oppslag tidligere om at Vålerenga kunne gå på en skattesmell ved salg av eiendommer på Valle Hovin. Nå har man jobbet lenge med hvordan man skal unngå skatt på overskuddet av salget av eiendommen som er kjøpt av Oslo kommune for kr 1.- og som skal selges videre for flere hundre millioner kroner.

Løsningen blir litt selskapstriksing med oppdeling av selskapet som eier området. Fram til september i år ville ikke Oslo kommune med Bård Folke Fredriksen være med på dette opplegget, men nå har man funnet en modell for å unngå skatt, som også en høyre byråd kan akseptere.

Dette betyr at reguleringssaken rundt Vålerenga stadion vil sendes fra byrådet til bystyret for behandling i løpet av høsten.

Utfordringen rundt reguleringssaken er fortsatt de samme. Veiløsningen, nedbygging av friområde, høyder på næringsbygg og totale arealer utbygd. Nå har man også startet arbeidet med regulering av skøytehall på området i forbindelse med OL 2022. Alt dette kompliserer bildet og saken som bystyre skal behandle.

I løpet av høsten vil vi se hvordan saken blir presentert for bystyret i Oslo!

Les mer om løsningen på Osloby.no

Les også om saken på Vålerenga sine VPN.no

Les tidligere sak på Ensjø Aktuell informasjon om denne saken

Vålerenga stadion vålerengastdion ny 1