Stengt T-bane gir mange ekstra busser i Ensjøveien og Gladengveien på Ensjø

Som noen kanskje har fått med seg så er T-banen mellom Brynseng og Tøyen stengt. Det er planlagte vedlikeholdsarbeider og man holder T-banen stengt i 14 dager. Det kjøres buss for bane og i dag lørdag 3.august var første dag med buss kjøring.

Buss for bane betyr at det skal kjøre et stort antall busser over Ensjø. Bussene (Buss for bane) kjører Ensjøveien og Gladengveien i begge retninger. Disse bussene kommer i tillegg til at rute 60 allerede kjører omkjøring via Gladengveien og det kommer i tillegg til at Flybussen (FB2) også kjører Ensjøveien. Alle bussene har stopp i Ensjøveien, rett ved der Kia og Rema 1000 butikkene ligger.

Her vil det åpenbart bli litt trafikkutfordringer når ferien er slutt og mange skal på jobb mandag. Ikke bare kommer det flere biler på veien når ferien er over, men alle de som til vanlig tar t-banen fra Ensjø må nå gå bort til busstoppet, ikke til banen. Nytt gang mønster.

Dette krever at alle trafikanter følger ekstra godt med og det krever at bilene må ha litt tålmodighet, for krysset Ensjøveien og Gladengveien blir en veldig stor flaskehals i de neste to ukene! Her vil det være mange folk som skal med bussene og det vil være mange busser som skal igjennom krysset!

En opplysning til folk som kjører bil ned mot krysset Gladengveien/Ensjøveien er å ikke kjøre for langt ut i krysset når bussen kommer kjørende. Disse bussene er store og trenger litt plass og jeg har allerede i dag (lørdag) sett at biler må rygge litt for at bussen skal greie svingen!

Så en oppfordring til alle som ferdes i trafikken på Ensjø, vær blide, tenk positivt og vis hensyn så klarer vi disse 14 dagene uten større problemer!

 

Les om at T-banen er stengt i 2 uker

Les om at bussrute 60 kjører i Gladengveien

Les om at flybussen kjører over Ensjø