Stålverksparken på Ensjø ble åpnet denne uka uten en eneste politiker til stede.

åpning av Stålverksparken 008  åpning av Stålverksparken 022

Torsdag ble den nye Stålverksparken åpnet på Ensjø. Parken som ligger ved krysset Gladengveien og Bertrand Narvesens vei er en del av den blå grønne planen for Ensjøområdet. Planen som skal gjøre det bra å bo på Ensjø. Parken ble åpnet av Gerd Robsahm Kjørven, etatsdirektør i Bymiljøetaten og Bjørn Thorkildsen tidligere grunneier avduket en kunstnerisk installasjon, samt at barna fra den nærmeste barnehagen var innom og sang.

I september regner man med at Hovinbekken skal renne åpent i dagen fra Tennisballen på Hasle og helt ned hit til Stålverksparken med bekkens eget vann.

Det mangler nå bare 3 hovedelementer før Hovinbekken igjen kan renne oppe i dagen igjennom hele Ensjø. Punkt 1 er at JM må bli ferdig med bolig prosjektet Hovinbekken 2, slik at koblingen av bekken til teglverksdammen kan gjøres. Punkt 2 Hovinbekken langs Gladengveien må bli ferdig og punkt 3 vannspeilet på Ensjø torg påbegynnes. De to siste er fortsatt litt frem i tid.

Vi som er beboere på Ensjø er glade for alle positive tiltak som blir ferdige og som gir bedre livskvalitet og trivsel i nærmiljøet vårt. Er du ute på en liten gåtur i Ensjø området sving innom stålverksparken og sjekk den ut.

Det som imidlertid var litt underlig et at det ved alle tidligere åpninger på Ensjø har vært noen fra byrådet til stede ved åpningen eller at byråden selv har gjort den formelle åpningen. Denne gangen var det ikke en enste politiker å se.

Jeg som trodde at dette nye byrådet var opptatt av miljø, trivsel og grønne områder, men det kan se ut som de grønne lungene og de små parkene ikke er like viktige for dagens byråd!

Se tidligere sak om Stålverksparken

 

Se Video fra Åpningen!

 

åpning av Stålverksparken 032  åpning av Stålverksparken 033