Spisesteder på Ensjø og i nærområdet – har du en favoritt?

nabobakeriet a safe milk og gastropub

Det å få seg en matbit er nødvendig, det å kunne ta en tur ut og sette seg ned for å ta noe og drikke og se på livet er viktig. Helt siden jeg startet opp bloggen har jeg skrevet om spisesteder på Ensjø. Jeg skrev når de åpnet og når de la ned. Nå har jeg startet en mer permanent side om spisesteder på Ensjø. Den skal være en informativ oversikt over steder med lenker til saker om stedet.

Foreløpig er det en oversikt over steder på Ensjø og i det nærmeste nabolaget som serverer mat i en eller annen form. Hvis jeg kategoriserer og grovt deler de opp så blir det fire kategorier.

  • Restaurant/kro/kafé
  • Hurtigmat/gatekjøkken/take away!
  • Bakeri/kafè
  • Pizzaleverandører

I kategorien restaurant/kro/kafé finner man steder som serverer mat og drikke og som har sitteplasser inne og/eller ute, som gjør det mulig å spise maten på stedet. I kategorien hurtigmat/gatekjøkken/take away er det slik at man må ta med seg maten og spise den et annet sted. I kategorien pizzaleverandør så er det stort sett take away som gjelder. I kategorien bakeri er det bakervarer og enkel servering som gjelder.

Dette er ikke en fullstendig liste så det kan være steder som finnes, men som ikke står på listen. Dette gjelder nok i hovedsak steder som ligger i nærområdet til Ensjø. Det er to steder som ligger utenfor det området jeg normalt skriver om, men for har fått plass på lista og det er to steder langt ned på Vålerenga.

Jeg har ikke spist eller hentet mat på alle stedene på listen. De av stedene som har fått en omtale på bloggen har en lenke til den aktuelle saken. Målet er at det over en tidsperiode skal bli saker på alle stedene.

Hvis du har innspill på spisesteder, eller ønsker å trekke fram gode elementer og god mat ved noen steder, så må du gjerne sende meg dette som tips på e-post til ensjo@ensjo.org. Jeg kan ikke garantere at jeg benytter informasjonen på bloggen, men det kan være grunnlag for en sak om stedet du omtaler.

Siden jeg er en lokalpatriot så oppfordrer jeg selvsagt alltid til å benytte de lokale stedene som finnes! For en ting er sikkert, hvis vi som bor her ikke bruker stedene da kommer de til å forsvinne igjen. Så hvis du er blitt litt sulten, så er det bare å planlegge for å ta turen ut for å teste noen av stedene vi har i området. God appetitt!

Her finner du siden med oversikten

Se prisene på øl i nabolaget

Bildene er et tilfeldig utvalg som er satt sammen vilkårlig!

Øst 009 Pizza på Ensjø (16)

Pizza på Ensjø (7) Pizza på Ensjø (5)

HY's sushi (7) ems 13 (2)

Bakeri TiedemannbyenDilleks