Scandic Helsfyr hotell har åpnet igjen etter nybygging og renovering – I nabolaget til Ensjø

Ensjø aktuell informasjon har skrevet en del om dette hotellet tidligere. Hotellet som har vært stengt en stund, åpnet igjen på mandag 2 november etter at man har bygget på og renovert hotellet. Hotelldirektør Ellen Ravnå kunne klippe snoren ved åpningen. Med den siste utvidelsen på 197 rom har hotellet nå totalt 450 rom og 1250 sengeplasser og er dermed Scandic kjedens største hotell i Norge.

Det er Storebrand Eiendomsfond Norge KS som nå eier hotellet etter at de i starten på 2020 kjøpte det for 1,1 milliard av Eiendomsspar. Scandic har signert en leieavtale som løper til 2037 på eiendommen. Det har vært campingplass og hotell virksomhet siden 50 tallet på området. Da var Helsfyr hotell eid av LO og Norsk Folkeferie.

Hotellet slik man kjenner det ble oppført i 1978 og tilbygget med en fløy i 2007 der man hadde hotellrom og møteroms-fasiliteter. I 2010 fikk hotellets opprinnelige del et påbygg i 2 etasjer med ytterligere hotellrom, samt en utvidelse av restauranten i 1.etasje. Nå har hoteller gjennomgått en stor forvandling og mandag 2. november gjenåpnet hotellet etter omfattende nybygging og renovering.

Hotellet har nå tipp topp moderne og flotte hotellrom. Den største forandringen på hotellet er den nye store konferanse avdelingen med 12 møterom med topp moderne AV-utstyr. I korona oppsett kan man ha inntil 200 deltakere, men i vanlig drift har hotellet kapasitet til 820 møtedeltakere.

For oss i nabolaget som ikke skal bo på hotell, men kanskje bare ta en middag. Så kan man teste ut à la carte-restauranten Bistro Nordic som er åpen for alle. Det er også laget et eget rom i restauranten der man kan ha private samlinger som eksempelvis Konfirmasjon, dåp og minnestunder.

Konferanseavdelingen har nå bedre og mer variert kapasitet enn tidligere, så lokale møter i borettslag og sameier kan også gjennomføres på hotellet. Som en kuriositet har alle møterommene navn fra nærområdet slik som Vallhall, Helsfyr, Ensjø, Vålerenga, Teisen osv.

Så da er det bare å ta en tur innom for å sjekke ut fasilitetene.

Sjekk ut Scandic Helsfyr sin facebook side for flere bilder av hotellet

Les tidligere sak om hotellet