Norges største biljardsalong ligger på Ensjø og den er åpen for deg, om du vil spille!

Biljard 055 Biljard 004

Ja, Norges største biljardklubb med over 1000 kvadratmeter lokale og 27 bord ligger i Ensjøveien 7.  Det var du sannsynligvis ikke klar over om du da ikke er med i biljardmiljøet i Oslo eller Norge. Det er Oslo biljardklubb som i mars flyttet til Ensjø.

Biljard er kankje noe alle har spilt en gang eller to, men biljard er et samlenavn på forskjellige grener der man bruker en kø til å støte kuler. Det vanlige folk kaller biljard heter egentlig pool, men det finnes også spill som heter carambole og snooker. Det spesielle med Carambolebordene er at de ikke har hull, mens de andre har seks hull.

Biljardsalongen på Ensjø er utstyrt med 16 Brunswick Gold Crown V Tournament edition bord, 5 Riley snookerbord, 4 Gabriel Cronos carambolebord og 2 english pool-bord. Oslo biljardklubb arrangerer fast turneringer som NM, 1 og 2. divisjon, samt junior-turneringer. De har klubbturnering i pool hver onsdag kl 18.00. Hver mandag er det turnering for amatører (nybegynnere) fra kl 18.00.

Klubben drives på ideelt grunnlag og de aktive medlemmene legger ned mye arbeid for å bli best i Norge eller i verden og det er ikke uvanlig å treffe høyt premierte og rankede spillere, som trener til forskjellige turneringer rundt i Norge og verden.

Biljardsalongen er åpen for alle som ønsker å spille litt  uavhengig av kunnskap og nivå. Du kan ta turen innom i åpningstiden og spille litt. Det er ikke farlig om du kommer alene for det er alltid noen spillere tilstede som ønsker å spille en runde eller to.  Biljardsalongen har alt det du trenger for å spille.

Det er ikke dyrt å spille noen runder, men det er billigere om du blir medlem i klubben. Siden biljard er en typisk mannsdominert idrett, så driver man et aktivt rekrutteringsarbeid for å få ungdom og damer inn. Dette gjøres blant annet igjennom å tilby lavere pris og de kan spille gratis på lørdag og søndag.

Åpningstider er normalt fra 12.00 – 24.00 HVER dag. Men i sommer er åpningstiden kl. 1500 til kl. 2300. Det er kiosk som selger snacks og drikke. Det er ikke vanlig alkoholservering på stedet.

Priser for medlemskap koster kr 300,- pr år, men kun kr 100.- for damer og Juniorer. Som medlem betaler du 60,- pr time, dagskort 250,- og månedskort 1300,- Juniorer og damer betaler 20,- pr time og de har gratis spilling på lørdager og søndager fra kl. 12.00-16.00.

Hvis du ønsker å ta med jobben der du jobber på et bedriftsarrangement, der du får noen av Norges beste spillere som instruktører, så er det også mulig. Da kan Oslo biljardklubb sikkert diske opp med både middag og alkoholservering ved behov.

Hvis det frister med en runde Biljard, så er det bare å ta turen innom i Ensjøveien 7. Kanskje ender du opp med en ny hobby som ligger et steinkast unna der du bor? hvis ikke har du det bare gøy i noen timer!

Les mer på Facebook siden til Oslo Biljardklubb

Les mer på nettsiden til klubben

 

Biljard 042 Biljard 016

Biljard 023 Biljard 066

Biljard 048 Biljard 028

Biljard 074 Biljard 069