Lille Tøyen kolonial – spisested i nabolaget til Ensjø

lille tøyen kolonial (21) lille tøyen kolonial (31)

Lille Tøyen kolonial åpnet i oktober 2015 som en butikk der man kunne kjøpe lokal og kortreiste økologiske matvarer. Senere har man utvidet med servering av brunsj/lunsj og pizza. Her selger de kortreist og ærlig mat fra småskalaprodusenter og bønder. Her finner du økologisk frukt, grønnsaker, brød, egg fra småskala leverandører samt meieriprodukter fra Røros.

Du kan bestille en pose med økologiske grønnsaker til helgen som koster kr 250.- for 5 kg. Ukas Økopose kommer på fredager kl 12. Du kan hver dag kjøpe brød/bakervarer som kommer fra den lokale bakeren Boulangerie M som ligger i Tiedemannsbyen.

Dette er ikke bare en lokal butikk for her kan du også ta turen innom for en kopp kaffe, du kan spise lunsj og pizza her. Lille Tøyen Kolonial har ca 25 sitteplasser inne og det samme utenfor butikken. Til lunsj så kan du velge fra menyen og sette sammen de smårettene/ingrediensene som du selv ønsker. Fra kl 1500 kan du kjøpe pizza. Når du skal spise så kan du velge et av de tradisjonelle bordene eller du kan velge det litt mer hjemmekoselige med lenestolene eller sofaene som er inne.

Så hvor ligger Lille Tøyen Kolonial? Som navnet sier så ligger den inne på Lille Tøyen hageby ved Hasle med innkjøring fra Hovinveien. Ikke så langt fra Hasle T-banestasjon heller og lett tilgjengelig med sykkel. Ensjø Aktuell Informasjon anbefaler alle å ta turen innom og sjekke ut stedet. De fleste brukerne kommer nok fra det lokale miljøet på Lille Tøyen, men ved mitt besøk kunne jeg se noen kjente personer som ikke bodde i nær området og jeg snakket med noen som var på en byvandring og som stakk innom etter å ha blitt anbefalt stedet av noen andre.

Men som Ensjø Aktuell Informasjon alltid sier, så må vi som bor i nærområdet til slike lokale steder bruke det tilbudet vi har ellers så forsvinner de igjen.

Åpningstidene er kl 1000 til 2000 tirsdag til Søndag. Mandag er det stengt.

Sjekk ut Facebook siden til Lille Tøyen Kolonial

Les om flere spisesteder på Ensjø og i nabolaget

 

lille tøyen kolonial (30) lille tøyen kolonial (14)

pizza meny lille tøyen pizza fra lille tøyen kolonial

 

 

lille tøyen kolonial (26) lille tøyen kolonial (4)

lunsj lille tøyen lille tøyen kolonial (18)

lille tøyen kolonial (32) lille tøyen kolonial (9)

 

lille tøyen kolonial (7) lille tøyen kolonial (6)

lille tøyen kolonial (10)