Hva har vi av butikker på Ensjø og hva slags butikker ønsker folk seg til Ensjø?

 

Ensjø aktuell informasjon spurte tidligere denne uken hva leserne av bloggen ønsket seg av nye butikker eller næringer til Ensjø. Det ble mange svar, noen som vi allerede har og andre som nok er mer vanskelig å få på plass.

Ensjø har allerede i dag ganske mye butikker/tilbud om man sammenligner med hva som var her for 10 – 12 år siden. Det er selvsagt en tydelig sammenheng mellom at tilbudet av butikker og serveringssteder øker med antall boliger som bygges og antall mennesker som bor her. Vi skal ikke lengre tilbake enn til 2008, da Shell stasjonen i Ensjøveien, Narvesen kiosken på Ensjø T-banestasjon, Ensjø kro og Helsfyr hotell var de eneste tilbudene dette området hadde.

Hvis vi i grove trekk beskriver Ensjøområdet som en firkant med følgende begrensninger. Gjøvikbanen, Hovinveien, Ring 3 og E6. Det vil si at nabolagene Tøyen, Kampen, Hasle og Vålerenga ligger utenfor, selv om flere av handle tilbudene på disse nevnte stedene ligger i kort gå avstand til Ensjø området.

Teller vi opp, så har dette området mange tilbud til publikum. Jeg legger til grunn at stedene har åpent for handling for alle personer. Da har vi 9 matvarebutikker (3 Rema 1000, 3 Kiwi, 2 joker og 1 spar butikk). Vi har 6 restauranter/spisesteder (Trewerket, Safe as milk, Karolines kro, Hy sushi, Fresh sushi og Øst) der man kan sitte inne å spise måltidet.

Vi har 4 store pizza take away (Peppes, domino, Pizzabakern og Pizza og kina expressen) og flere mindre take away gatekjøkken/pizza/sushi steder.

Det finnes 4 eiendomsmeglere (Obos, Notar, Eie og Proaktiv) Vi har 3 bakerier/kaféer, 3 bilvaskeanlegg, 2 treningssentre, 2 apotek og 2 frisører.

Vi har en blomster butikk, en garnbutikk, en sykkelforretning/verksted, en maling og interiørbutikk, et renseri, en bensinstasjon, ett brus og øl utslag samt en bruktbutikk.

Et av Oslos få gjenværende postkontorer ligger på Ensjø området. Du finner et dyrehospital og kanskje norges største modell jernbanebutikk her. Vi har en stor 1 kjøkkenbutikk (HTH) og vi har dessuten ett hotell. Hvis man ser på dette samlet, så er det veldig mye på Ensjø området allerede. Obs! det kan være at oversikten ikke er 100% utfyllende og enkelte butikker mangler!

Men når jeg ba leserne av bloggen å komme med ønsker og innspill, så dukket det opp mange ønsker. Jeg har laget en toppliste av hva man ønsker seg, og dette er det som «noen» burde fange opp som signal og ønske!

Det er mange som ønsker seg: Post i butikk, Vinmonopol, butikk med ferskvaredisk for fisk/kjøtt (Noen nevner type Meny) flere nye spisesteder og til slutt en Narvesenkiosk.

Jeg kommer ikke til å nevne alle forslagene som kom opp, for dette har nesten hele det norske butikkspekteret i seg. Noen butikker vil det også være urealistisk at man kan forvente at dukker opp på Ensjø, men noe som er spesielt interessante er forslaget om kino og bibliotek.

Men hva som kommer til å dukke opp på Ensjø ligger litt i hendene på grunneiere og utbyggere, men også på personer som tror det er et marked for ting på Ensjø og dermed vil satse på å etablere noe her.

Det er fortsatt et par områder som skal utvikles på Ensjø og eksempelvis hva Selmer eiendom kommer til å tilby i sine næringslokaler som skal bygges langs Gladengveien (der Ford butikken lå) er ukjent utover at Kiwi skal flytte inn der.

Utbyggeren av Ensjøveien 17 (Kolberg) har tidligere i skisser til sitt utviklingsprosjekt beskrevet både kino og restauranter. Dessuten vil dette bli et stort bygg sentralt på Ensjø med kort avstand til Ensjø torg og T-banestasjonen. Så her kan det være plass til mye.

Hva som dukker opp på Ensjø er nok noe vi bare må vente og se. Men ut ifra engasjementet, så er det mange som ønsker seg mye til Ensjø!

Les tidligere sak om dette!

Se diskusjon på Facebook gruppa

Se diskusjon på Facebook siden til bloggen

Bildene i saken er bilder fra tidligere saker skrevet på bloggen!