Hovin skole synger på siste verset og skal om kort tid rives – i nabolaget til Ensjø

Hovin skole 002  Hovin skole 004

I september 2010 skrev jeg på Ensjø Aktuell informasjon at om noen år så er Hovin skole revet, men det tok altså 5 år før arbeidet ble startet. Nå er det satt opp gjerder rundt Hovin skole og søknaden om riving blir straks godkjent av plan og bygningsetaten og det er bare dager eller uker til at dette skoleanlegget er borte for alltid.

Hovin skole har røtter over hundre år tilbake, men dagens bygninger ble bygget i 1954-55. Den første Hovind skole lå på Lilleberg under Søndre Hovind gård omtrent der Gilde hadde anlegget sitt i mange år, og skolekretsen som ble opprettet i 1859, omfattet Løren, Hasle, Økern, Bryn og gårdene sønnenfor disse. Den første Hovin skole ble nedlagt i 1893.

Etter denne nedleggelsen var det ikke folkeskole i strøket før en ny skole ble nødvendig i forbindelse med den omfattende bolig utbygningen på Etterstad og Valle Hovin etter krigen. Undervisningen ved Hovin skole startet opp 14.februar 1955. Skolen ble nedlagt i august 2010. Deler av skole anlegget har blitt revet i mars 2014 grunnet ny sykkelvei langs E6 og nå skal resten av området og bygningene fjernes som ett ledd i oppstarten av byggearbeidet av Vålerenga stadion.

Her kan du se bilder av Hovin skole

Les om nedleggelsen av skolen

Hovin skole 003