Gigantplanene strømmer på rundt Hasle – i nabolaget til Ensjø

Økernveien 115  økernveien 94

Ensjø aktuell informasjon skrev i september 2016 om oppstart av reguleringsarbeidet rundt Hasle som en del av Hovinbyen (les de tidligere sakene nederst i denne saken) Grunneierne i området er ikke sene med å kaste seg rundt med planer, for her skal man tjene penger på bolig og næringseiendom.

Nå har det derfor kommet inn flere store nesten gigantiske planer for området i nærheten av Hasle T-banestasjon. Jeg har allerede skrevet om hjørnetomta som ligger ved krysset Økernveien / Grenseveien mot Hasle Torg.

I dag kan Estate nyheter informere om at Møller Eiendom og Haslevollen Eiendom er i gang med et prosjekt på 90.000 kvadratmeter ved Hasle T-bane. De to selskapene, som eier mesteparten av det 31,3 mål store området mellom Økernveien, Grenseveien, Haslevangen og Haslevollen, har inngått et samarbeid om en felles omregulering av kvartalet til boliger og næring.

Tidligere har Estate skrevet om at Eiendomsspar er i gang med å omregulert Økernveien 115 fra industri til bolig og noe næring. Økernveien 115 huser i dag Bilia Økern. Av dokumentene i forbindelse med det avtalte oppstartsmøtet 6. januar, fremgår det at Eiendomsspar ønsker å bygge 62.000 kvadratmeter lyse BTA på tomten. Dette skal i hovedsak være boliger. Næring vurderes opp mot den støyutsatte Økernveien.

Dette er områder der er det i dag er mye industri og veier, naturlig nok bor det ikke mye folk akkurat der, så her kan utbyggerne boltre seg rundt uten mange klager eller innspill fra lokalmiljøet. Det får selvsagt utslag i gigant blokker og store bygninger der høyder og utnyttelse er delvis ute av proporsjoner.

Her er det å håpe på at reguleringen av planprogram for Hasle kan ta vekk noe av det «gigantiske» ved forslagene.

Les oppslaget i Estate nyheter 

Les tidligere sak på Ensjø aktuell informasjon om informasjon rundt planprogrammet

Les tidligere sak på Ensjø aktuell informasjon om planprogrammet

Les tidligere sak på Ensjø aktuell informasjon om planer ved Hasle Torg

Hasle bilde  Grenseveien 64 a