Ensjø torg med vannspeil er ferdig og klart til bruk!

I kraftig snøvær mandag 4.februar startet man opp arbeider med å bygge det fremtidige Ensjø torg. Det ble satt opp sperremateriell og sikringer rundt byggeplassen. I dag 15.oktober i regnvær og 6 grader i lufta, ble alle sperringer fjernet og Ensjø torg er igjen tilgjengelig for befolkningen.

Bymiljøetaten signerte den 20. desember 2018 kontrakt med Braathen Landskapsentreprenør AS for utførelse av Ensjø torg og nå kan vi se og høre hvordan 21 millioner kroner er benyttet for å lage torget og vannspeilet. Arbeidet har tatt 8 måneder, men resultatet er veldig bra.

Hvor bra får vi nok ikke helt greie på før sola og varmen igjen kan skinne over Ensjø. Da kan man sette seg på benken der vannet forsvinner ned i kulverten og formelig føle at man sitter oppe på en foss, man hører vannet fosse og bruse når det forlater vannspeilet på sin vei ned mot Jordal.

Nå er torget på 2200 m2 hvorav ca 600 m2 er vannspeil klar til bruk. Torget har fått et dekke av granittheller, det er satt opp belysning og det er forskjellige sitteplasser og benker rundt på området. Det er plantet trær og planter på flere steder som vil bidra til at det blir trivelig å ta turen innom, enten man skal på butikken eller til T-banen.

Ta turen bortom torget og sjekk ut hvor bra det har blitt!

Les tidligere saker om Ensjø Torg