Ensjø har fått nytt apotek – denne uken åpnet Vituskjeden apotek i Ensjøveien

Det har ligget i kortene lenge, og Ensjø aktuell informasjon har omtalt innholdet i de nye næringslokalene på Ensjø Torg siden 2016 og i 2018 omtalte jeg spesifikt at det er Vituskjeden som åpner apotek. De åpnet apoteket for publikum mandag 6.januar 2020.

Dette betyr at Ensjø nå har 2 apotek i sitt nærområde rundt Ensjø T-banestasjon. Apotek 1 i Gladengveien har vært lengst på Ensjø siden de åpnet i mars 2013 og nå i starten på 2020 blir det økt lokalkonkurranse når Vituskjeden har åpnet et apotek.

Diskusjonen om vi trenger flere apotek og mange matbutikker og alle de andre tingene vi har fått, har jeg ikke tenkt å ta i dette innlegget. Det er imidlertid en tydelig sammenheng mellom at tilbudet av butikker og serveringssteder øker med antall boliger som bygges og antall mennesker som bor her. Vi skal ikke lengre tilbake enn til 2008, da Shell stasjonen i Ensjøveien og Narvesen kiosken på Ensjø T-banestasjon var de eneste «butikk» tilbudene dette området hadde. Unntaket er selvsagt at vi hadde mange bilbutikker da!

Så visjonen om at Ensjø skal gå fra å være en bilby til å bli en boligby, er i ferd med å oppfylles sakte, men sikkert.