Ensjø har fått byttebod og den står på Malerhaugen

I starten på november la bydel gamle Oslo ut følgende melding på Facebook. «Savner du et sted å bytte ting med naboene dine? En byttebod er positivt for både miljøet og nabolaget, og i forbindelse med Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 vil vi komme i kontakt med noen som vil «adoptere» en byttebod som kan stå her i bydelen. Er du interessert og har en god idé om hvor den burde stå?»

Dette responderte ildsjelene på Malerhaugen på og i dag lørdag 14.desember ble bytteboden formelt innviet på lekeplassen midt på Malerhaugen.

For å spesifisere, en byttebod er et sted hvor du kan levere ting som du ikke trenger mer og andre kan komme å se om de finner noe de trenger. Dette er et supert gjenbruks tiltak for de små og mellomstore tingene. Hvis du har noen barnebøker som du ikke bruker lengre, så kan disse leveres i bytteboden og noen som trenger barnebøker kan komme innom og hente dem. Har du noe som er for bra til å kastes og som du tror at noen kan benytte, da passer det i bytteboden. Boden er ikke stor, så dette er ikke stedet for brukte møbler eller store hvitevarer.

Dette er et system som baseres på tillit og engasjement. Det betyr at du ikke leverer søpla eller de ødelagte tingene dine på dette stedet, her leverer du de brukte tingene som noen andre kan fortsette å bruke og ha glede av.

Gratulerer til ildsjelene som gjorde at du nå kan gjøre dette på Malerhaugen!

 

(Bilde: Gunnar Aasen Rogne)