Ensjø før og nå – Coca Cola ble produsert i Grenseveien 71 på Ensjø i 23 år!

Grenseveien 71 Jarlsberg mineralvann cola

Dette viste du nok ikke, men det er sant. Jarlsberg Mineralvannsfabrikk holdt til i Grenseveien 71 på Ensjø fra 1955. Først hadde de kun garasjer for bilene, men så i 1958 flyttet de brusproduksjonen og da spesielt Coca Cola til Ensjø. Da hadde de holdt til i Christian Krohgs gate i Oslo sentrum siden 1938. Jarlsberg Mineralvannsfabrikk var de første til å produsere Coca Cola i Norge.

Jarlsberg mineralfabrikk holdt produksjonen gående i 23 år på Ensjø. Men i 1981 ble selskapet kjøpt opp av selskapet Oslobryggeriene, der Ringnes var en av de store eierne. Produksjonen på Ensjø ble lagt ned og flyttet til andre bryggerier. Resten hører til i en annen historie, men i bunnen av saken er det en lenke til en videosnutt om historien, selv om Ensjø tiden til selskapet kun har fått noen sekunder og et bilde av lastebiler foran Grenseveien 71.

Nå har du fått litt artig historie kunnskap som du sannsynligvis ikke hadde fra tidligere. Ensjø aktuell informasjon mener det er viktig å ta vare på den nære historien. Bygninger på Grenseveien 71 er på gul liste i Oslo kommune, noe som betyr at de er bevaringsverdige. Eiendommen er nå solgt til Obos som påsikt skal bygge boliger der. Men det er også en annen historie.

Bildene viser Ensjøveien 71 i 1961 og 2017 (svart/hvit bildene tilhører Oslobilder.no)

 

Se tidligere saker fra Ensjø før og nå!

Se kart over gul liste, du må finne fram til eiendommen du leter etter på kartet

Se dokument fra Byantikvaren som tar for seg gamle bygninger på Ensjø

Se video om Jarlsberg mineralvann og Coca cola

Grenseveien 69 og 71 009 nye boliger 011

Jarlsberg Mineralvannfabrikk. Juni 1961
Jarlsberg Mineralvannfabrikk. Juni 1961