Ensjø får Norges og Europas første automatiske elbil batteribyttestasjon

I forbindelse med at det Kinesiske elbil selskapet NIO etablerer seg i Norge, så har man nå søkt om tillatelse til å sette opp en batteribyttestasjon på Ensjø. Stasjonen blir den første i Norge og i verden utenfor Kina.

6.mai lanserte NIO at de starter opp i Norge. Elbil24 skrev da at NIO skal åpne et nytt showrom i noen av Oslos mest fasjonable forretningslokaler, på selveste Karl Johansgate nummer 33A, rett over gaten for Grand Café. Åpning er ventet å finne sted i september, og Nio House er ment å være noe langt mer enn bare en utstilling for et par bilmodeller. Det ble også skrevet at Serviceapparat og denslags er lokalisert på Ensjø i Oslo.

Igjennom denne søknaden om etablering av batteribyttestastasjon til plan og bygningsetaten, så er det nå avklart at NIO skal leie lokaler hos Kolberg gruppen i Ensjøveien 17. Her vil klargjøring og service på elbilene gjennomføres.

Frem til nå har KIA Ensjø v/Bertil og Steen leid lokalene i Ensjøveien 17, men de har sagt opp leieforholdet og flytter i disse dager ut av lokalene. Dette medfører noen omrokeringer på eiendommen og ombyggingen starter nok allerde i juli. Hurtigruta carglass og lakkeringsfirmaet MPS Micropaint fortsetter som leietakere og omtalte NIO flytter inn som ny leietaker.

Batteribyttestasjonen er 10 meter bred, 6 meter lang (60 m2) og har flatt tak. Den skal plasseres på eksisterende parkeringsplass mellom Ensjø torg og Ensjøveien 17. I utgangspunktet er stasjonen helautomatisert, men det planlegges imidlertid å ha teknisk personell til stede, dette for primært skal yte kundeservice ved inn – og utkjøring av biler inne i stasjonen. I tillegg til å være til stede ved eventuelle spørsmål som kunder/brukere vil måtte ha vil de samtidig kunne utføre service og ettersyn i henhold til NIOs rutiner.

I Kina er det etablert nærmere 200 batteribyttestasjoner og utført over 2,5 millioner bytter på stasjonene de siste 3 årene. Dette konseptet er dermed godt utprøvd i Kina, sies det i søknaden.

NIO planlegger å åpne sine lokaler i Ensjøveien rundt 12. september og legger opp til at batteribyttestasjonen er klar til bruk fra samme tidspunkt.

 

Les omtalen av tiltaket i saksinnsyn

Les om batteribytte på NIO sine hjemmesider

Les saken om at NIO etablere seg i Norge på elbil24