Ensjø Aktuell Informasjon ønsker Godt Nytt År!

godt-nytt-ar-2017

Ensjø Aktuell Informasjon ønsker alle et riktig godt nytt år!

Ett lite tilbakeblikk forteller at bloggen har vært virksom i snart 8 år og det har det blitt lagt ut mange saker og bilder samt noen videoer. Jeg som skriver denne bloggen har vært bosatt på Ensjø siden 1999 og har dette som min lille hobby. Derfor skriver jeg når det dukker opp saker eller når jeg føler for å legge ut saker. Innholdet speiler selvsagt hva jeg synes er interessant og i mange tilfeller også mine meninger i de sakene som trenger det.

Jeg startet med bloggen fordi jeg hele tiden har vært nysgjerrig og på jakt etter informasjon om lokalmiljøet og hva som skulle skje her. Når jeg fant interessant informasjon, så tenkte jeg at dette vil andre også ha nytte av og vips så ble det blogg om Ensjø.

Ensjøområdet ligger hovedsakelig i bydel Gamle Oslo og litt i bydel Grünerløkka. Ensjø ligger innenfor området som avgrenses av Gjøvikbanen, Hovinveien, Grenseveien og Strømsveien. Ensjø grenser inn mot Jordal i syd, Kampen i vest, Lille Tøyen mot nordvest, Hovin og Valle mot nord og Etterstad mot øst. Det skrives også om ting som skjer på Helsfyr og Valle Hovin samt andre områder som grenser inn til Ensjøområdet.

Jeg skal være den første til å innrømme at det å skrive en blogg om Ensjø, et område som er på mindre enn 2 kvadratkilometer kan være litt sært. Men det er veldig interessant og det gir mye innsikt i det som har skjedd her og det som skal skje i fremtiden. Det skal nemlig fortsette å skje utrolig mye med nærmiljøet på Ensjø de neste årene. Selv om de store reguleringsplanene for det meste er vedtatt og arbeide med å bygge boliger har startet, så er det fortsatt mange mindre prosjekter som dukker opp rundt omkring. Mange nye mennesker skal flytte inn. Siden jeg startet med bloggen i 2009 er det solgt nærmere 3000 nye leiligheter på Ensjø. Fra 1/1-2010 til 31/12-16 er det solgt 2725 som jeg har skrevet om.

Det er flere viktig argumenter for å følge med på hva som skjer. Hvis man ønsker å være med å påvirke lokalsamfunnet og ikke overlate dette til utbyggere, arkitekter og politikere, så må man følge med og delta i høringer og komme med innspill på planer. Dette må skje mange år før det skal graves og bygges. Når gravemaskinene og heisekranene står der så er det for sent å klage eller påvirke.

Vi som er beboere på Ensjø er nok å anse som amatører sammenlignet med arkitekter, utbyggere, lobbyister og kommunens saksbehandlere som jobber med dette til daglig. Derfor er det viktig å spre informasjon og mobilisere når ting skjer.

I 2017 så vil det mest synlige arbeidet skje rundt Ensjø T-banestasjon. Skanska vil starte byggingen av Ensjø Torg prosjektet og det høyhuset som kommer der. Oslo kommune vil starte å bygge ny gangbro over t-banesporene og Hovinbekken vil bli ferdig stilt i Gladengveien. Det vil komme mange nye boligprosjekter. Vi vil nok også merke at Hovinbyen tar mere over for Ensjøbyen og spesielt Hasle området vil merke dette. Her vil det komme store reguleringsplaner. Vålerenga stadion vil åpne i aug/sept i 2017 og kanskje er forprosjektet med skøytehall kommet så langt på Valle Hovin at man kan se konkrete planer. Riving av Jordal Amfi vil påbegynnes slik at ny skøytehall kan bygges der. Kanskje arbeidet med planene for ny barneskole i Grenseveien 91 kommer så langt at de kan vedtas. Det er å håpe at Plan og bygningsetaten greier å legge inn flere barnehager i de planen som kommer på Ensjø området.

Noe av det viktigste som skjer fra nå og fremover er å beskytte de allerede vedtatte grønne områdene på Ensjø. Det finnes flere trusler mot disse. Utbyggere som vil utvikle og bygge stort og mye, politikere som vil ha flere boliger og som bare snakker om det grønne i festtaler og i valgkamper. Det er viktig å støtte plan myndigheter som kan å stå opp mot disse kreftene og unngå at de presses til dårlige kompromisser. Det er også viktig å sikre flere og nye områder som kan brukes til rekreasjon og avslapping i en stresset by hverdag.

Vel, dette ble litt lengre enn jeg hadde planlagt i en nyttårs hilsen, men men!

Hvis du er innom tilfeldig eller er en av de faste leserne, så takk for at du tok turen innom. Jeg ønsker igjen et riktig godt nytt år og håper du tar turen innom i 2017 også!

godt-nytt-ar-2017