Da renner Hovinbekken inn i vannspeilet på Ensjø Torg, trærne og plantene er også satt i jorda!

I dag onsdag 4.september kl 1300 ble det slått hull i muren som hindret Hovinbekken i å renne over i vannspeilet på Ensjø Torg. Dammen vil nå i løpet av onsdagen fylle seg opp og i morgen vil dammen være full.

Her kommer en liten framdriftsrapport på hva som skjer på Ensjø Torg. Det starter nå å bli synlig hva kommunen og politikerne i Oslo bruker 22 millioner kroner på, ved Ensjø torg. Spesielt kunne man i dag 4 september se at vannspeilet på torget fylles med vann!

Ensjø torg skal bli det viktigste sentrale plassrommet og møtestedet på Ensjø. Hovinbekkens løp videreføres fra Gladengveien og vil nå sitt endepunkt på Ensjø torg, før bekken igjen dukker opp på Jordal. Bekken og vannspeilet skal fremstå som et estetisk tiltalende element med en godt synlig vannflate og med gode sitteplasser rundt dammen. Torget vil få et dekke av granittheller, god belysning og møblering. Tilsammen blir Ensjø torg på ca 2200 m2 hvorav ca 600 m2 er vannspeil.

Arbeidet ble startet opp i februar og har kommet et langt stykke. Selve betongarbeidet med støpning av vannbassenget er ferdig. Det er lagt ned rør og avløp i bunnen av bassenget og man har fylt på med stein og jordmasser som skal danne bunnen i bassenget. Det er plantet trær og planter rundt kantene på vannbassenget som blir et flott grønt element imot granitthellene som omkranser bassenget. På grensen mot Kolberg sin eiendom (Kia bygget) har man satt opp en støttemur som danner grensen mellom de to eiendommene.

Arbeidet med å legge de store granitthellene er påbegynt, nærmest T-banestasjonen. Ryktene skal ha det til at det i midten/slutten av oktober vil være ferdig, men dette er ikke bekreftet enda.

Dette blå, grå, grønne torget kommer til å gjøre området veldig flott!

 

Les tidligere sak om torget

Les om oppstarten av torget