Bruktbutikken til Maritastiftelsen på Ensjø åpner i desember – Nå trenger de frivillige!

IMG_6339 IMG_6343

Ensjø aktuell informasjon har tatt en titt innenfor dørene på den nye bruktbutikken til Maritastiftelsen som ligger i Gladengveien på Ensjø. Her har man de siste ukene fylt opp den tidligere bilbutikken med hyller og masse varer og ting som skal selges. De har laget et lager og de har laget en stor butikkdel. Det hele er på 2000 kvadratmeter, så vi snakker om en veldig stor Seconhand butikk.

Her skal du kunne finne alt mulig at ting og tang når man åpner lørdag 1.desember. Åpningstidene blir tirsdag og torsdag fra kl 1200 til 1800 samt lørdag fra kl. 1100 til 1500.

Nå trenger man frivillige som kan hjelpe til i butikken, så har du mulighet til å bidra litt med tid og arbeidskraft så er du hjertelig velkommen. Arbeidsoppgavene vil være varierte og mange. Det er alt fra kaffevirksomhet til lager og klargjøring av varer som skal ut i butikken.

Maritastiftelsen er en kristenstiftelse som driver humanitært arbeide. Stiftelsens arbeid er rettet mot personer med rus- og adferdsproblematikk. Målet med arbeidet er å forhindre at ungdom begynner å ruse seg, og hjelpe rusmiddelavhengige til et nytt og meningsfylt liv uten rus. Maritastiftelsen driver forebygging, oppsøkende og rehabiliterende virksomhet, ettervern, arbeidstrening, foredrag og verdiformidling.  Arbeidet drives både nasjonalt og internasjonalt.»

De samarbeider med den svenske Erikshjelpen. De skriver blant annet om seg selv «Erikshjälpen Second Hand er en ideell organisasjon som samarbeider med lokale foreninger og menigheter. Siden starten av 1990 har virksomheten vokst frem til å bli ledende i Sverige innen Second Hand, med et 60-talls butikker i Sverige og to i Norge. Formålet med butikkene er å generere middel til bistand, både i Sverige og utenlands. Gjenbruk av varer bidrar til et bærekraftig forbruk. Second Hand-butikkene er også viktige møteplasser for mennesker og tilbyr en mulighet til arbeidstrening, praksis og personlig utvikling.»

Denne butikken på Ensjø, som blir liggende i andre etasje av bygget, blir den tredje Maritabutikken i Norge og den andre i Oslo. Det ligger allerede en nederst i Markveien på Grünerløkka fra tidligere. Dette betyr at det i de neste 5 årene vil være en stor bruktbutikk på Ensjø som åpner 1.desember.

Les mer på Maritastiftelsen sine hjemmesider

Les tidligere sak om denne butikken her

 

 

 

IMG_6311 IMG_6310

 

IMG_6317 IMG_6315

IMG_6328 IMG_6325

IMG_6323 IMG_6320

IMG_6359 IMG_6347