Brua over Ensjø T-banestasjon åpner midlertidig 15. oktober.

 

IMG_6075 IMG_6122

Ensjø aktuell informasjon har skrevet mye om gangbrua over t-banen mellom Kampen og Ensjø. Jeg har nå også fått tatt turen over den nye brua og sjekket ut forholdene og samtidig snakket med de ansvarlige i Peab og i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

De kan nå bekrefte at det ved lunsjtider på mandag 15.oktober vil bli åpnet for midlertidig trafikk på gangbrua. Brua åpnes i hele sin bredde, men det vil være enkelte arbeider som utføres fortløpende, som man må gå utenom. Slike arbeider vil pågå frem til desember.

Siden dette er en midlertidig åpning så vil den universelle delen av brua ikke være mulig å benytte enda, dette betyr at det på Ensjø siden kun er en trapp som er tilgjengelig. Dette betyr at sykler og barnevogner må bæres ned om man velger å benytte denne veien. Alternativt for rullestoler, barnevogner og sykler så kan man benytte Skedsmogata og komme seg inn på t-baneplattformen (ut av byen) og benytte rampa opp til Rolf Hofmos gate som er kortere enn å gå hele veien rundt. (Sykler må trilles inne på stasjonen)

Undergangen i Skedsmogata under Gjøvikbanen vil bli åpnet samtidig med brua. Den midlertidige anleggsveien og fotgjenger forbindelsen langs Gjøvikbanen mellom Rolf Hofmos gate og Skedsmogata vil bli stengt når man åpner brua.

Dette er en gledelig nyhet som mange har sett frem til og når man kommer fram til desember, så skal brua stå helt ferdig med alle fasiliteter.

Les tidligere sak om gangbrua

 

 

 

IMG_6078 IMG_6081

IMG_6101 IMG_6070

IMG_6069