Begge parene med Sothøner i Teglverksdammen på Hasle / Ensjø har fått unger

 

Ensjø aktuell informasjon har i flere år fulgt Sothønene i Teglverksdammen på Hasle/Ensjø. Nå i slutten av mai har begge parene som hekker i dammen fått unger. Det ene paret har fått 4 unger og det andre paret har foreløpig fått en unge, men her ligger fortsatt den ene Sothøna på reiret og jeg tror at det kan komme flere unger her.

Dette er tredje året Sothønene får unger i Teglverksdammen. I 2017 var det kun ett par som hekket og i 2018 var det to par som fikk unger. I fjor så fikk det ene paret 8-9 unger og 5 overlevde til å bli store. Det at man i år har 4 unger og det skjer sent i mai kan skyldes at det har vært en kald vår som har påvirket dette. Vannstanden i dammen har også variert litt og man ser at begge parene har bygget høye reir.

Det er ikke lenge siden jeg skrev om at et andepar hadde fått unger i Hovinbekken nede ved Rema 1000 i Gladengveien. I en tidlig versjon av denne saken kom jeg til å skrive at de kanskje var døde, men det var feil. De lever i beste velgående, men holder nå til i Stålverksdammen litt lengre opp i Hovinbekken.  ( se bilder nederst i denne saken) Det er lite med ender oppe i Teglverksdammen. Ingen har fått unger der oppe enda, så langt jeg her oversikt. (Rettelse, etter at denne saken ble lagt ut har jeg fått melding/video om at det er et andepar som har 6 unger i Teglverksdammen)

Men nå kan vi glede oss over at Sothønene leverer unger for tredje året på rad.

Les tidligere sak om andunger

Les sak fra 2018 om Sothøner