Visste du at Ensjø har minigjenbruksstasjon og mobil miljøstasjon rett i nærheten!

Kilde sortering mobil miljøstasjon

Har du litt avfall som ikke passer helt inn i kildesorteringen og som oppleves som litt vanskelig å bli kvitt? Da behøver du ikke kjøre dette til de store søppelanleggene i Oslo. Det finnes løsninger som ligger mye nærmere enn du kanskje tror! For oss på Ensjø er de to nærmeste stedene. På Kampen rett ved Kampen parken og det er en ved Etterstad videregående skole. Hvis åpningstidene på Kampen ikke passer så har Løren minigjenbrukstasjon åpen til kl 1930 på mandag og onsdag.

Den faste installasjonen Kampen minigjenbruksstasjon har åpent alle hverdager kl. 0800 til kl. 1500 og kan ta imot det meste av ting og tang! Sjekk imidlertid nettsiden for se hva de tar imot. Men her er en kort liste. klær, tøy og tekstiler, metall, trevirke, maks 1 meter i lengde, keramikk og porselen, papir, papp og kartong, glass- og metallemballasje, batterier, lysstoffrør og lyspærer, farlig avfall (som for eksempel maling), små elektriske apparater, små gjenstander til ombruk (elektriske artikler kan ikke leveres til ombruk)

Det finnes også flere mobile miljøstasjoner rundt i Oslo og den nærmeste for oss på Ensjø er Etterstad. Der plasseres det ut en mobil miljøstasjon på parkeringsplassen ved Etterstad videregående skole på onsdager. Benytt den til å kvitte deg med diverse avfall. Du kan levere bl.a. papp, klær, metall, keramikk, batterier, farlig avfall, små elektriske apparater, isopor og farlig avfall. For de som kjenner denne stasjonen så er det greit å merke seg at denne stasjonen har endret åpningstid og klokkeslett. Den er nå 18:00 – 19:30 på onsdager.

Tidligere var det også en stasjon på Helsfyr, men denne mobile miljøstasjon er stengt og på nettsiden opplyses det om at «Stoppested er stengt på permanent basis på grunn av veiarbeid». Det jobbes med å finne et nytt stoppested i nærheten. I mellomtiden kan du levere avfall ved de andre stoppestedene, eller de andre gjenbruksstasjonene i Oslo.

De som bor på Hasle siden av Ensjø kan benytte Kampen eller minigjenbrukstasjonen som ligger på Løren. Den tar i mot det samme som på Kampen og har åpent fra 0730 til 1430 og fra 1230 til 1930 (mandag og onsdag), litt avhengig av dag. Sjekk lenken under.

Denne saken er laget på bakgrunn av et tips som ble formidlet til Ensjø aktuell informasjon.

Bildene og videoen i denne saken er lånt fra siden til  «Kildesortering i Oslo»

Sjekk lenkene for å finne informasjon:

Kampen minigjenbruksstasjon

Løren minigjenbruksstasjon

Etterstad mobile miljøstasjon

Video om mobil miljøstasjon

kampen minigjenbruk