Vårslipp av nye boliger på Ensjø – i mars blir prosjekter med 353 nye boliger lagt ut for salg.

G69 bilde 2 felt-e-fra-park-tidlig

Våren er en fin tid ikke sant? Da skjer det mye bra det blir varmere og snøen forsvinner. Da er det også høysesong for boligsalg og har du planer om å kjøpe bolig så slippes det masse nye boliger ut på markedet på Ensjø i disse dager. Disse prosjektene kommer i tillegg til alle de som allerede ligger ute for salg.

Fyrstikkalleen 17 hadde salgslipp av 39 boliger 2. mars og allerede etter noen få dager var alle 39 leiligheter solgt!

9.mars så legger Obos ut leiligheter i prosjektet Lilleberg tunet I Grenseveien 69. Dette er et borettslag med 92 leiligheter.

18.mars legger Selvaag ut leiligheter i trinn to av tiedemannsfabrikken. Dette er et prosjekt med til sammen 222 leiligheter.

Har du planer om å kjøpe leilighet på Ensjø så er du i godt selskap med mange mennesker. Kikker man på salgstallene for 2016 så ble 965 nye leiligheter solgt på Ensjø og det har aldri tidligere vært solgt så mange boliger på ett år i Ensjøbyen sin historie.

Nå skal jeg ikke tegne et bilde av Ensjø som et fantastisk og rosenrødt område. Det finnes selvsagt noen utfordringer. Det er dyrt og beklageligvis så blir det ikke billig når det er populært, for da øker utbyggerne prisene. Det finnes også et innslag av spekulanter som kjøper opp leiligheter og noen sameier opplever allerede at det er vanskelig å drive sameie når de som bor der bare leier. Andre må kjøpe seg inn i kontrakter noen spekulanter har snappet opp tidlig og selger dyrt videre i andre hånd.

Du skal også være klar over at det kommer flere boligprosjekter i årene fremover og enkelte av boligene som selges vil oppleve å være eller ligge i nærheten av byggeplasser i mange år fremover. Her må du derfor sjekke nøye om du er av den sarte typen som ikke liker støy.

Det er også greit å ta med seg at noen av de fremtidige prosjektene kan bli svært høye med høy utnyttelse og mindre utearealer enn hva som er bra. Det er allerede vedtatt å bygge 2 høyhus på T-bane området og det er planer om ytterligere ett til rett i nærheten. Det oppleves også at utbyggere presser betydelig på for å bygge inn i allerede vedtatte grønne arealer eller de forsøker å strekke grensene og legge barnehager ut i friarealer. Dette er slike ting som forringer det grønne på Ensjø.

Har du bil? Da må du kjøpe parkeringsplass for selv om Ensjø kalles bilbyen så har politikerne sørget for at det vil være minimalt med gate parkeringsplasser i området i fremtiden. De plassene som er her er det allerede stor kamp om.

Når dette er sagt så har jeg som skriver denne bloggen bodd på Ensjø siden 1999 og trives veldig godt her. Mine meninger har jeg skrevet om i bloggform siden 2009 og det meste som er skrevet er positive ting om området.

Så tilbake til vårslippet av boliger

Det blir en variert sammenstening av små og store leiligheter i prosjektene. Prisene varierer selvsagt også noe. Begge prosjektene ligger i nærheten av grønne områder der det også vil være innslag av blått i form av bekker som legges oppe i dagen. Det er gode kollektive forbindelser med grei avstand til T-bane og buss stopp.  Det er bare å klikke på lenkene og undersøke de forskjellige prosjektene.

Lenke til FY17

Les om salget i FY17

Lenke til Lilleberg tunet borettslag

Lenke til Tiedemannsfabrikken felt E

Les om boligsalget i 2016