Shuffelboardturnering hos Safe As Milk på Ensjø torsdag 29.juni

Ferd G12 safe as milk 023 Ferd G12 safe as milk 031

Hva er Shuffelboard tenker kanskje du som ikke har hørt om det tidligere, mens du som har vært borti det tidligere nikker litt på hodet og tenker at det var jammen gøy når jeg testa det ut. Er du proff så er det bare å merke seg datoen.

Til deg i de to første kategoriene så kan det informeres at Shuffelboard er et bordspill som ligner litt på Curling, men i mindre skala. Det krever i midlertid ikke like mye kondisjon, noe som gjør det til et gøy pub spill. Prinsippet er å sende små steiner/pucker over bordet og få de til å legge seg på poengfeltene. Det kreves imidlertid noe presisjon og fintfølende håndbevegelser. Vinner gjør personen eller laget som først kommer til 15 poeng. Spillet kan spilles av 2 personer (1 mot 1) eller av 2 lag med flere spiller.

På Safe as Milk på Ensjø har man to slike Shuffelboard som kan benyttes. Nå kan man lese på Facebook siden deres at de planlegger en Shuffelboardturnering 29.juni. Kankje du eller en vennegjeng har lyst til å spille?

Reglene er normalt slik: Hver spiller/lag har 4 pucker hver. Rød eller blå. For å bestemme hvem som begynner spilles en puck per lag og laget som kommer nærmest motsatt kant starter. Når man starter å spille så spiller man annenhver puck. Førstemann/lag som oppnår 15 poeng vinner.

Markeringer på bordet gir poeng 1-4 poeng. 5 poeng blir gitt dersom pucken henger over kanten, men fortsatt forblir på spilleflaten. Den/det laget som fikk poeng i runden før starter neste runde.

Alle pucker skal over sperrelinjen som er markert i starten av 1-poengsfeltet, hvis ikke fjernes de fra spillet. Den eller de puckerne i samme farge som er nærmest enden er poenggivende. Begge føttene må være bak 1-poenglinjen nærmest spilleren. Det er ikke lov å skyte to pucker samtidig. Hele pucken skal være i poengfeltet (ikke nok at den bryter linja)

På Safe as Milk sine sider så sier man: Vi arrangerer shuffelboardturnering over en lav sko for å finne ut hvem som har den mest slepne fingerfølelsen og den mest presise touchen i nabolaget. Har du vært innom og øvd regelmessig? Eller har du bare har sendt lange blikk mot de glatte, sandstrødde bordene og lenge hatt lyst til å prøve? Uansett så har du en god sjans til å stikke av med den gjeve tittelen som shuffelboardsjef av Gladengveien denne ettermiddagen.

Da er det bare å snu seg rundt å starte planleggingen samt holde av kvelden torsdag 29.juni. Bildene i saken er tatt på Safe sa Milk og de to personene som ikke sa navnene sine stilte velvillig opp som Shuffelboard spillere.

Til deg som tenker at dette får jeg ikke til, så sier jeg ta turen innom Safe as Milk og prøv en runde!

Les mer på Facebokk siden til Safe as Milk

 

Ferd G12 safe as milk 039 Ferd G12 safe as milk 027

Ferd G12 safe as milk 033 Ferd G12 safe as milk 048