Salget i Skanska sitt boligprosjekt Ensjø Torg starter mandag 8.august, men de som har vist interesse via nettsiden til prosjektet får et forsprang når det gjelder kjøp!

Ensjøtorg skanska 003  Ensjøtorg skanska 007

Ensjø aktuell informasjon skrev i midten av juli om at salget av boliger i Skanska sitt Ensjø Torg prosjekt skulle starte i august. Nå er salget straks i gang!  De som har vist interesse for prosjektet og bedt om å få til sendt informasjon får et forsprang når det gjelder kjøp av leilighet. Visningssenteret i Ensjøveien 20 har åpent hver dag mellom kl. 1400 og 1600 denne uka. Der kan du få prospekt og en titt på modellen over prosjektet og utsikt (som tilsvarer 4-5 etasje i prosjektet) over den aktuelle eiendommen der det skal bygges.

Det skal selges boliger i salgstrinn 1 i oppgangene A, B og C, tilsammen 82 boliger. Boligene i oppgang D (22 stk) holdes litt tilbake, slik at Skanska kan avstemme etterspørselen, men de kommer nok ut om ikke lenge de også. Når det gjelder trinn 2 så er det høyhuset på hjørnet av Ensjøveien og Rolf Hofmos gate. Dette er planlagt lagt ut for salg våren 2017, men godt salg i trinn 1 kan fremskynde salget av dette trinnet.

Så var dette med prisene da. De eksakte prisene er enda ikke offentlig, men vil bli kjent for alle som har meldt sin interesse for prosjektet i et felles nyhetsbrev som sendes ut på mandag 8.august. Da åpnes også salget og først til mølla prinsippet gjelder for alle leilighetene, unntatt 3 stk i toppen på A oppgangen.

Det som er kjent og for å gi en indikator på hva boligene vil kunne koste er noen eksempler på ca priser: De er følgende: 2-roms fra ca 2,8 til 3,5 millioner, 3-roms på 53,5-59,5 kvm fra ca 3,6 til 4,6 millioner, 4-roms på 100,6 kvm fra ca 6,5 til 7,1 millioner og 4-roms 90 kvm fra ca 4,9 til 5,5 millioner kroner. Leiligheter i 8 etg. på 79,9-101 kvm får priser på ca 6,2 til 8 millioner kroner

Men 3 utvalgte objekter behandles litt annerledes, de selges etter budrunde som starter 19. august (hvis det er flere interessenter på disse)

*Leilighet A801: 8 250 000,- (startpris) er på 101,5m2 med 72 m2 takterrasse
*Leilighet A802: 5 900 000,- (startpris) er på 67,4 m2 med 19,7 m2 takterrasse
*Leilighet A803: 9 800 000,- (startpris) er på 126,8 m2 med 114 m2 takterrasse

Det er nemlig besluttet at det blir egen budrunde på de tre beste toppleilighetene med vestvendte takterrasser i oppgang A. Dette gjelder leilighetene A801, A802 og A803 . Men OBS! her bør kjøpere tenke på at det rett over torget kommer et høyhus (50 meter høyt næringsbygg som Kolberg gruppen skal bygge på felt K1) som rager 34 meter høyere en gulvet på takterrassen og dette bygget kan ta noe av den sene kveldssolen. (gulvet på takterrasse er ca. kote 79 og taket på kontorbygget over torget (der KIA holder til i dag) blir på ca kote 113, dette tilsvarer 34 meter) Greit å kjenne til, ikke sant?

En annen sak man også skal være oppmerksom på er dette med parkering, om man har bil da selvsagt. Det er meget få gateparkeringsplasser i dette området allerede nå og hvis man er opptatt av å få parkeringsplass så bør man lese det som står i prospektdokumentet som heter leveransebeskrivelse under punktet parkering. Det blir nemlig ikke fast egen privat parkeringsplass, men tilgang til parkeringsplasser i felles parkeringsanlegg. Det blir ikke direkte adgang til anlegget fra oppgangen da dette ligger under et annet område, som skal bygges ut senere.

Merk også at det er mindre enn 50 prosent parkeringsdekning i prosjektet siden det ligger på et kollektivknute punkt. Så det er få parkeringsplasser å kjempe om og prisen er den høyeste på Ensjø til nå kr. 400.000.- per plass!

Dette betyr at du som har bil og bruker alle pengene på leilighet uten parkeringsplass i dette prosjektet, nok vil streve litt med å finne parkeringsplass i nærheten av boligen. Om noen år inn i fremtiden vil denne parkerings utfordringen bare øke for mange av de parkeringsplassen som i dag finnes langs gatene på Ensjø vil forsvinne etter som utbyggingen av Ensjøbyen fortsetter.

Det kan også være greit og kjenne til at Torget som skal etableres foran dette prosjektet og t-banen er planlagt som et aktivt torg, der man fram til nå har snakket om butikker, restauranter og kafeer med et myldrende liv. Noe vi som allerede bor her ser veldig frem til siden vi har få slike tilbud i dag. Så synes man at lyder og skrål er utfordrende, så bør man velge en annen leilighet enn de med balkong og soverom ut mot torget.

Noen finner det kanskje rart at jeg skriver om dette salgs prosjektet siden jeg var veldig skeptisk til disse høyhusene. Jeg må innrømme at jeg fortsatt er skeptisk til de to høyhusene som skal bygges på området, men jeg er veldig for at det bygges flere boliger og at området utvikles. Jeg er imidlertid også så pragmatisk at når prosjektet er vedtatt i de rette instansene, så må man leve med vedtakene. Så får historien dømme de som skapte og la til rette for høyhusene og politikerne som har vedtatt prosjektet.

En siste ting som kan tas med er at utsikten fra de 2 øverste etasjene i trinn 1 og fra 7 etasje og oppover i høyhuset (trinn 2) blir flott. De andre som kjøper leilighet andre steder i prosjektet er ikke helt avskåret fra utsikten de heller, de har tilgang på takterrassen som blir laget på toppen av bygget og derifra vil det også være udiskutabel flott utsikt.

Men skal du ha muligheten til å være først ute når dette prosjektet skal selges, så må du registrere deg som interessent på hjemmesiden til Ensjø Torg før mandag 8.august!

 

Les mer på hjemmesiden til prosjektet

Les tidligere sak om dette prosjektet

 

trinn en av ensjø torg Ensjø torg mot torget

Høyhuse på Ensjø torg