På mandag 22.januar starter beboerparkeringen på Ensjø og i resten av Bydel Gamle Oslo – Nå må du betale for å parkere bilen din!

Beboerparkering enejø  G9 G97 og G7 024

Bydel Gamle Oslo har tidligere vedtatt at man ønsker beboerparkering og nå på mandag 22.januar blir den innført. Det betyr at du må betale for å stå parkert langs offentlige gater og veier i bydelen. Dette gjør man enten igjennom å ha bestilt beboerparkering hos kommunen. Eller at man betaler på automater med penger eller bankkort. Det finnes også en app for beboerparkering som man kan benytte. På kartet over eller i link under kan du se områdene som omfattes av dette på Ensjø.

Beboerparkerings tillatelsen er elektronisk, så du skal ikke ha synlig bevis i kjøretøyet ditt når du parkerer. Tillatelsen gir ikke rett til reservert plass og du kan kun få én tillatelse per person. Du kan parkere på parkeringsplasser merket med beboerparkering i bydelen du bor i, og stå der uten tidsbegrensning. Prisen er kr 3.000.- per år.

På Oslo kommune sine nettsider kan man lese følgende om beboerparkering. «Målet med innføring av beboerparkeringsområder er å sikre best mulig tilgjengelighet til offentlige parkeringsplasser for de som bor i Oslo. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten. Når et område får beboerparkering vil eksisterende gratis offentlig gateparkering avgiftsbelegges. Området skiltes og vi setter ut P-automater. I tillegg plasseres det også ut P-infoskilt som viser vei til nærmeste automat.»

I gater på Ensjø har det dukket opp slike automater og skilt. En betalingsautomat står i Malerhaugveien oppe ved Grenseveien og i andre enden av veien finner man et infoskilt. Det betyr at du må gå et ganske langt stykke hvis du ønsker å betale med mynt eller kort. Det enkleste, hvis du skal benytte beboerparkering ofte, er å laste ned betalings appen. Det er også mulig og betale via SMS.

Betalingen på Ensjø området blir beregnet i takstgruppe 3/gul som koster deg: 1 time 26 kroner, 2 timer 53 kroner, 3 timer 80 kroner, 4 timer 107 kroner, 5-24 timer 134 kroner. Det er betaling i tidsrommet 09:00-20:00 og man kan i teorien stå parkert i ubegrenset lengde så lenge man betaler innenfor klokkeslettet som er avgiftsbelagt.

Du kan lese mer på kommunens sider om dette og der kan du også søke om beboerparkering

Hvordan kommunen/Trafikketaten vil behandle overtredelse den første uken er jeg ikke sikker på, men er du hyppig bruker av gateparkering så skal du være oppmerksom på dette med beboerparkering fra 22.januar.

Les tidligere sak om beboerparkering

Les mer om beboerparkering på kommunen sine hjemmesider.

Mer detaljer om beboerparkering

Lenke til kart

beboerparkering G9 G97 og G7 027

beboerparkering kart