Flere nye trafikksikkerhetstiltak på Ensjø i sommer

petersborgkvartalet riving trafikksikkerhet 011  petersborgkvartalet riving trafikksikkerhet 008

Sykkelboks i krysset Økernveien / Ensjøveien og lysregulering av fotgjengerovergang i Grensesvingen ved Fyrstikktorget.

Kjører du bil eller sykler så har du kanskje lagt merke til forandringen i krysset Økernveien / Ensjøveien. Ja, det har dukket opp et rødmarkertområde på bakken eller en såkalt sykkelboks. Det er bymiljøetaten som har tilrettelagt for disse boksene.

Tiltakene er først og fremst ment å bedre fremkommeligheten og sikkerheten for syklister i kryss, hvor de fleste sykkelulykker skjer. Forskning viser nemlig at tilbaketrukket stopplinje for biler, kombinert med røde sykkelbokser og sykkelfelt, reduserer ulykkesrisikoen og bedrer fremkommeligheten for syklister i kryss.

Sykkelbokser gir syklistene muligheten til å vente foran bilene ved rødt lys, og plassere seg riktig i forhold til hvor de skal svinge. Syklistene kommer seg først ut i krysset, og blir mer synlige for bilistene.

Om du er fotgjenger eller bilist så vil det neste trafikksikkerhetstiltaket også bedre sikkerheten for alle parter. I Grensesvingen rett utenfor Fyrstikktorget og den mest bruke fotgjengerovergangen for alle som skal til og fra Helsfyr T-banestasjon er det nå montert opp trafikklys.

Her vil fotgjengere kunne trykke på knappen og dermed få grønnmann som gir sikrere kryssing av denne sterkt trafikkerte veien. Dette vil også medføre en jevnere trafikkflyt for kjøretøyene. Dette tiltaket er i øyeblikket ikke igangsatt, men vil nok om kort tid og før skolen starter være i drift.

Ja takk til flere trafikksikkerhetstiltak på Ensjøområdet!

Les mer om sykkelbokser

petersborgkvartalet riving trafikksikkerhet 028  petersborgkvartalet riving trafikksikkerhet 035