Et 20 talls parkeringsplasser forsvant i natt fra Gladengveien på Ensjø

IMG_6042 skilt gladengveien

I forbindelse med at man nå skal merke opp den nye sykkelbanen i øvre del av Gladengveien mellom Stålverksveien og Grenseveien på Ensjø, har man fjernet muligheten for parkering på kveld og natt.

Det er ikke gjort endringer på hoved skiltingen i området, men man har fjernet ett underskilt som regulerte virketiden for parkering forbudt skiltet. Tidligere har man hatt et underskilt som fortalte at skiltet gjaldt for perioden 0800 til 1700 på hverdager og 0800 til 1500 på lørdager.

Dette betyr at der det tidligere var lov å stå parkert fra kl 1700 til kl 0800 på hverdager og fra 1500 på lørdager + søndag og fram til kl 0800 mandag har det blitt parkering forbudt hele døgnet alle dager. Det er fortsatt tillatt med stopp for av og pålessing.

Etter at man asfalterte rød asfalt og forberedte sykkelbanen så ble det en del situasjoner der biler som møtte hverandre måtte ut i sykkelfeltet for å kunne passere hverandre, når det stod biler parkert på siden. Dette ble et fare og utrygghets moment for sykelister.

Gateparkeringen på denne strekningen var stort sett fraværende helt frem til man etablerte beboerparkeringen i området. Etter at den kom og man måtte betale for å parkere, så har det vært økende parkering på denne vei strekningen. Nå er det imidlertid slutt på dette i gjennom at underskiltene er fjernet.

Les tidligere sak om dette 

 

IMG_6037 IMG_6045