Er Byrådet i ferd med å vende tommelen ned for skøytehall på Valle Hovin? – I nabolaget til Ensjø

Valle hovin 2017 044 Valle hovin 2017 025

I Østlandssendingen har vi de siste dagene kunnet høre og lese at forprosjektet for skøytehall på Valle viser at prosjektet har en kostnad på 940 millioner kroner. Kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen mener dette er altfor mye. Det er for mye å bruke én milliard på ett idrettsanlegg i Oslo når hele Oslo har et vanvittig etterslep og behovene er så store.

Det er Kultur og idrettsbygg som har laget forprosjektet som antyder kostnader på nesten en milliard kroner, som nå diskuteres. Forprosjektet kom i stand etter at bystyret bevilget penger til dette i 2016. På sidene sine sier de «En skøytearena under tak vil kunne tilby is og aktivitetsmuligheter ti måneder i året. Den nye hallen vil gi et breddetilbud til skøyteidretten i Oslo. Oslo har ingen innendørs skøytehall, det er to kunstfrosne baner for hurtigløp. Det finnes ingen baner med natur-is som er tilrettelagt for hurtigløp på skøyter. Bandysporten er også begrenset til de banene som har kunstis, og med en sesong på mellom fire og fem måneder.»

Ikke veldig overrasket at skøyte folket ikke liker hva de hører! På facebook siden til Is til alle – tak over Valle så skriver man nå «Vårt hovedanliggende er at kostnadene virker unormalt høye da man bare for to år siden hadde en grundig gjennomgang av et evt. OL-anlegg. Det nåværende forslaget er en langt enklere hall med en publikumskapasitet på 3.000 som er 2.000 under f.eks. Jordal. Vi ønsker å dypdykke i tallene og er åpne for ny dialog om tiltak for å redusere kostnadene. Det unike med dette prosjektet er det tette og gode samarbeidet mellom bandy og skøyter for å finne gode funksjonelle løsninger.»

I saken fra Østlandssendingen lar Kultur- og idrettsbyråden fortsatt døra stå på gløtt for prosjektet og sier at sier at ønsket fortsatt er å bygge en skøytehall. Derfor vil hun gå en ny runde sammen med blant andre Skøyteforbundet og Bandyforbundet for å se om det er mulig å kutte kostnader. VI får se hva som skjer videre, men det er helt sikkert klart for noen flere runder i denne saken.

Les saken på NRK Østlandssendingen

Les om Valle Hovin på Kultur og Idrettsbygg sine sider

Les mer på FB siden: Is til alle – Tak over Valle