Ensjø T-banestasjon stengt i påsken – brua over sporene rives!

Ensjø tbane stengt (10) Ensjø tbane stengt (15)

Fredag kveld (23.mars) etter at siste bane har gått så stenges Ensjø T-banestasjon og holder stengt i hele påsken 24.mars til 3.april. Årsaken til stengingen har mange grunner, men hovedgrunnen er at brua over T-banesporene skal rives (Hvorfor les sak, lenke nederst i denne saken).

Peab starter allerede lørdag morgen med å rive brua. De som forventer seg spektakulære rivearbeider får ikke oppfylt ønskene sine. Brua vil sages i 2 til 4 biter og heises vekk, slik at stasjonen ikke blir ødelagt. Arbeidene starter tidlig lørdag morgen. Det vil da ikke kunne kjøres t-bane grunnet dette arbeidet.

Samtidig vil sporveien benytte denne muligheten til å drive omfattende vedlikehold på banen. De vil fjerne de gamle skinnene og sporskifterne og legge ny skinner på plass. Dette arbeidet har allerede startet igjennom at man har montert klart mye av skinnegangen på den ene siden av sporene allerede og dette vil pågå hele påsken.

Når T-banestasjonen åpner igjen tirsdag 3.april så vil brua være borte og det være skiltet alternative veier der man kan gå til T-banen. Da skal det normalt være åpent på alle 4 innganger, men det er varslet at inn/utgangen mot Skedsmogata kan stenge innimellom i forbindelse med arbeidene med broen. Da må man benytte omveien Skedsmogata/Rolf Hofmos gate.

Pleier du å benytte gangbroen i forbindelse med dine reiser med t-banen, da må du orientere deg om hvordan du skal gå og hvilke inn/utganger du skal benytte. Det vil bli noen omveier, for broen er borte fram til desember 2018.

Jeg er helt sikker på at Ruter/Sporveien vil gjøre sitt beste for at vi trafikanter får minst mulig trøbbel i forbindelse med arbeidet og så får vi som brukere av T-banen glede oss til at broen, torget og bolig utbyggingen blir ferdig, så får vi et flott område som kan benyttes av alle.

Les pressemelding fra Sporveien om dette

Les tidligere sak om brua

Les på kommunens side om brua

Ensjø tbane stengt (19) Ensjø tbane stengt (22)

Ensjø tbane stengt (13) Ensjø tbane stengt (6)